Vragen over het eigen risico?

Wat is het eigen risico en wanneer geldt het eigen risico bij jouw verzekering? Check hieronder meer veelgestelde vragen en vind het antwoord op jouw vraag.

Eigen risico algemeen

Heb je vragen over het eigen risico?

We helpen je graag verder.

 • Wat is het eigen risico?

  Het eigen risico is een bedrag dat je kiest in ruil voor korting op je premie. Als je schade rijdt, betaal je dit gekozen deel eerst zelf voor de reparatie. Zijn de kosten voor reparatie hoger? Dan betaalt de verzekeraar de rest. Bij Allianz Direct kies je voor een eigen risico van €0, €250, €500 of €1.000.

  In ruil voor een hoger eigen risico krijg je dus korting op je premie, maar moet je wel eerst zelf het eigen risico betalen in geval van schade. In sommige gevallen is dit handig, omdat je daarmee voorkomt dat je terugvalt in schadevrije jaren. 

 • Heb ik een eigen risico bij ruitschade?

  Als je een Beperkt Casco dekking hebt, heb je geen eigen risico. Bij een All Risk dekking kun je hier vrijwillig voor kiezen. Dit eigen risico geldt wel alleen voor schades die onder deze dekking vallen. Lees er meer over in onze voorwaarden.

 • Heb ik een verplicht eigen risico bij stormschade?

  Jouw eigen risico hangt af van of jij vrijwillig voor een eigen risico hebt gekozen. Als je een eigen risico hebt gekozen, geldt dat in het geval van schade en dus ook bij stormschade. Een eigen risico is bij ons niet verplicht. Heb je voor €0 eigen risico gekozen? Dan betaal je geen eigen risico bij stormschade.

 • Moet ik eigen risico betalen als de schade niet mijn schuld is?

  Ja, ook als de schade niet jouw schuld is betaal je jouw gekozen eigen risico. Als het betaalde bedrag bij de tegenpartij kan worden verhaald, krijg je dit uiteraard terug. 

 • Wanneer kies ik voor een eigen risico?

  Je kiest het eigen risico wanneer je jouw woonverzekering afsluit. Het eigen risico is een bedrag dat je kiest in ruil voor korting op je premie. Als je schade hebt, betaal je dit gekozen deel eerst zelf voor de reparatie. Zijn de kosten voor reparatie hoger? Dan betaalt de verzekeraar de rest. Bij Allianz Direct kies je voor een eigen risico van €0, €250, €500 of €1.000.

  Twijfel je over jouw eigen risico of wil je hier hulp bij? Stuur ons een chatbericht, dan helpen wij je zo snel mogelijk verder. 

 • Hoe kan ik het eigen risico wijzigen van mijn All Risk verzekering?

  Wil je je vrijwillig eigen risico verhogen? Dit kan dagelijks. Log in, scroll naar beneden en ga naar Mijn verzekeringen. Kies de verzekering die je aan wilt passen. Vouw het overzicht uit door op Verzekering beheren te klikken. Kies de optie Dekking aanpassen, daarna bevestig je de auto die je aan wil passen. Na het scherm waar je ziet dat je Allrisk verzekerd bent, kun je je eigen risico wijzigen. Let op, check altijd of de door jouw gewenste aanvullende dekkingen erop blijven staan. Doorloop de overige stappen. 

  Heb jij al een voorstel gehad voor het nieuwe verzekeringsjaar?

  Dan kun je de verzekering via Mijn Account ook aanpassen, alleen niet per morgen. Je wijziging gaat dan in op de eerste dag van het nieuwe verzekeringsjaar. Wil je zolang niet wachten? Laat het ons weten via de chat, dan passen wij het voor je aan. 

Was dit artikel nuttig?

Vrouw thuis aan het relaxen

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?

We helpen je graag verder! Via de chat krijg je het snelst antwoord op al jouw vragen.