Eigen risico autoverzekering, hoe zit dat?

Heb je vragen over jouw eigen risico? Check hieronder meer veelgestelde vragen en vind het antwoord op jouw vraag.

Auto eigen risico

Vragen over het eigen risico?

We helpen je graag verder.

 • Wat is het eigen risico?

  Het eigen risico is een bedrag dat je kiest in ruil voor korting op je premie. Als je schade rijdt, betaal je dit gekozen deel eerst zelf voor de reparatie. Zijn de kosten voor reparatie hoger? Dan betaalt de verzekeraar de rest. Bij Allianz Direct kies je voor een eigen risico van €0, €250, €500 of €1.000.

  In ruil voor een hoger eigen risico krijg je dus korting op je premie, maar moet je wel eerst zelf het eigen risico betalen in geval van schade. In sommige gevallen is dit handig, omdat je daarmee voorkomt dat je terugvalt in schadevrije jaren. 

 • Heb ik een eigen risico bij ruitschade?

  Als je een Beperkt Casco dekking hebt, heb je geen eigen risico. Bij een All Risk dekking kun je hier vrijwillig voor kiezen. Dit eigen risico geldt wel alleen voor schades die onder deze dekking vallen. Lees er meer over in onze voorwaarden.

 • Wanneer kies ik een eigen risico?

  Bij onze WA- en Beperkt Casco Autoverzekeringen is het eigen risico standaard €0. Heb jij een All Risk verzekering? Dan kun je, in ruil voor korting op je premie, kiezen voor een eigen risico van €250, €500 of €1000. Als je dan schade rijdt, betaal je alleendit gekozen deel voor de reparatie. In sommige gevallen is dit handig, omdat je daarmee voorkomt dat je terugvalt in schadevrije jaren en een hogere premie moet betalen. 

  Benieuwd wat voor jouw auto het handigst is? Stuur ons dan een bericht via de chat, rechtsonderin je scherm. We zitten doordeweeks voor je klaar tussen 8.30 uur en 21.00 uur.

 • Moet ik eigen risico betalen als de schade niet mijn schuld is?

  Ja, ook als de schade niet jouw schuld is betaal je jouw gekozen eigen risico. Als het betaalde bedrag bij de tegenpartij kan worden verhaald, krijg je dit uiteraard terug. 

Vrouw thuis aan het relaxen

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?

We helpen je graag verder! Via de chat krijg je het snelst antwoord op al jouw vragen.

Was dit artikel nuttig?