Auto verkocht, wat nu?

Heb je jouw auto verkocht? Check hier hoe je dat aan ons doorgeeft of bekijk hieronder meer veelgestelde vragen voor het antwoord op jouw vraag.

Auto verkocht
Ik heb mijn auto verkocht, hoe geef ik dat door?

Dat is afhankelijk van jouw situatie:

1. Je hebt een nieuwe auto

Gefeliciteerd! Log dan in op Mijn Account en kies bij Mijn Verzekeringen voor de optie Aanpassen. Nadat je hebt bevestigd dat je de juiste verzekering hebt gekozen, kies je voor de optie Verzekerde auto aanpassen. Doorloop de stappen en verzeker je nieuwe auto. Je schadevrije jaren worden automatisch overgenomen en de verzekering van je oude auto zetten we stop.

2. Je hebt nu nog geen nieuwe auto, maar koopt deze binnenkort

Dan kun je je verzekering pauzeren. Doe dit pas op het moment dat de auto van jouw naam af is geschreven. Tot die tijd ben jij verplicht de auto te verzekeren. Het voordeel van een pauze is dat je tijdens de pauze niets hoeft te betalen, maar je wel schadevrije jaren blijft opbouwen. Ook hoef je straks voor je nieuwe auto niet opnieuw een machtiging af te geven om de premie van je rekening af te schrijven. Log in, scroll naar beneden en ga naar Mijn verzekeringen. Kies de verzekering die je aan wilt passen. Vouw het overzicht uit door op Meer details te klikken. Kies voor Pauzeren

3. Je hebt geen nieuwe auto en bent ook niet van plan die binnenkort te kopen

In dat geval kun je de autoverzekering het beste opzeggen. Op onze pagina over opzeggen lees je hoe je dat zelf kunt regelen.

Heb je vragen over je verkochte auto? 

We helpen je graag verder.

 • Ik heb een nieuwe auto gekocht. Hoe geef ik dit door?

  Mijn nieuwe auto vervangt de oude

  Log ook dan in op Mijn Account en kies bij Mijn Verzekeringen voor de optie Auto wijzigen. Nadat je hebt bevestigd dat je de juiste verzekering hebt gekozen, kies je voor de optie Verzekerde auto aanpassen. Doorloop de stappen en verzeker je nieuwe auto. Je schadevrije jaren worden automatisch overgenomen en de verzekering van je oude auto zetten we stop.

  Vervangt de nieuwe auto niet jouw huidige auto?

  Voor de nieuwe auto vraag je een verzekering aan via Mijn Account.  Log in en  scroll naar beneden. Klik op het plusje voor Heb je nog een andere auto?  en verzeker je nieuwe auto. 

 • Zijn beide auto's verzekerd op de dag dat ik mijn kenteken wijzig?

  Heb je een nieuwe auto gekocht en ruil je de oude op dezelfde dag in? Qua verzekering loopt dit soepel in elkaar over. Je bent met de oude auto verzekerd totdat de auto op naam van de koper staat en de nieuwe auto is verzekerd zodra deze op jouw naam staat.

  Heb je de meldcode al? Dan kun je je auto alvast aanpassen via Mijn Account. Kies hier voor de optie Verzekerde auto aanpassen en doorloop de stappen.

 • Ik heb mijn auto verkocht, hoe geef ik dit door?

  Dat is afhankelijk van jouw situatie.

  Je hebt een nieuwe auto

  Gefeliciteerd! Log  dan in op Mijn Account. Klik vervolgens op Auto wijzigen, doorloop de stappen en verzeker je nieuwe auto. Je schadevrije jaren worden automatisch overgenomen en de verzekering van je oude auto zetten we stop.

  Je hebt nu nog geen nieuwe auto, maar koopt deze binnenkort

  Dan kun je je verzekering pauzeren. Doe dit pas op het moment dat de auto van jouw naam af is geschreven. Tot die tijd ben jij verplicht de auto te verzekeren. Het voordeel van een pauze is dat je tijdens de pauze niets hoeft te betalen, maar je wel schadevrije jaren blijft opbouwen. Ook hoef je straks voor je nieuwe auto niet opnieuw een machtiging af te geven om de premie van je rekening af te schrijven. Log in en kies bij je autoverzekering voor Pauzeren

 • Wordt mijn verzekering automatisch stopgezet als ik mijn auto verkoop?

  Nee, jouw autoverzekering blijft doorlopen tenzij je de verzekering bij ons opzegd. Dit wordt dus niet automatisch stopgezet. Als je jouw auto verkoopt, is het dus belangrijk om je verzekering op tijd stop te zetten.

  Let op: zeg de verzekering pas op als de verkoop rond is en per de datum dat de auto van eigenaar verandert.

Vrouw thuis aan het relaxen

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?

We helpen je graag verder! Via de chat krijg je het snelst antwoord op al jouw vragen.

Was dit artikel nuttig?