Hoofdbestuurder wijzigen

Gaat iemand anders dan jij het meeste in de auto rijden? Dan is het verstandig om de aangegeven hoofdbestuurder te wijzigen. Check hier hoe je dat makkelijk zelf regelt.

Hoofdbestuurder wijzigen

Heb je vragen over het wijzigen van de hoofdbestuurder?

We helpen je graag verder.

 • Hoe kan ik de bestuurder wijzigen op mijn autoverzekering?

  Log in en ga naar Verzekering beheren. Klik vervolgens op Dekking aanpassen, dan kom je in een scherm waar je kan kiezen tussen de WA, Beperkt Casco en de Allrisk verzekering. Klik hier niet op maar scroll helemaal naar beneden en daar vind je de gegevens over de hoofdbestuurder en het aantal kilometers per jaar dat je nu zou rijden. Door op het potloodje te klikken kun je dit aantal aanpassen. Pas de hoofdbestuurder aan en kies Opslaan en herberekenen. Doorloop alle stappen en je verzekering is aangepast. Je krijgt meteen van ons een mail met je wijziging.

  Let op, door de hoofdbestuurder te wijzigen bouwt de bestuurder nog geen schadevrije jaren op. Dat kan alleen de verzekeringsnemer. Als je dat wel wilt, kun je een nieuwe verzekering op naam van de nieuwe bestuurder aanvragen zodat hij of zij de verzekeringsnemer wordt. Aan je partner zou je ook schadevrije jaren kunnen overdragen. Lees hier meer over het overdragen van schadevrije jaren.

  Heb jij al een voorstel gehad voor het nieuwe verzekeringsjaar?

  Dan kun je de verzekering via Mijn Account ook aanpassen, alleen niet per morgen. Je wijziging gaat dan in op de eerste dag van het nieuwe verzekeringsjaar. Wil je zolang niet wachten? Laat het ons weten via de chat, dan passen wij het voor je aan. 

 • Kan ik mijn partner aan de verzekering toevoegen zodat hij/zij schadevrije jaren opbouwt?

  Per verzekering heb je maar één verzekeringsnemer. Deze persoon bouwt de schadevrije jaren op. Is dit niet degene die het meest in de auto rijdt? Dan moet je de regelmatige bestuurder toevoegen, maar de schadevrije jaren gaan nog steeds alleen naar de verzekeringsnemer. Je kunt bij overlijden of scheiding wel de schadevrije jaren overdragen of verdelen.


  Twijfel je wat de beste oplossing is voor jullie? Stuur ons een bericht via de chat, rechtsonderin je scherm. We denken graag met je mee tussen 8.30 uur en 21.00 uur.

 • Is de schade ook verzekerd als ik iemand anders in mijn auto laat rijden?

  Ja, als diegene een rijbewijs heeft dat in Nederland geldig is, is eventuele schade gewoon verzekerd. Houd er wel rekening mee dat jij de terugval in schadevrije jaren krijgt. In deze video leggen we nog eens extra uit.

Vrouw thuis aan het relaxen

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?

We helpen je graag verder! Via de chat krijg je het snelst antwoord op al jouw vragen.

Was dit artikel nuttig?