Je verhuizing of verbouwing doorgeven

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd? Of ga je jouw woning verbouwen? Hier check je veelgestelde vragen over wat je moet doorgeven als je gaat verhuizen of verbouwen!

Vrouw zit thuis met haar kat te relaxen

Heb je vragen over het doorgeven van je verhuizing of verbouwing?

Vind hier het antwoord op je vraag.

 • Hoe kan ik mijn verhuizing doorgeven?

  Je kan je adres zelf wijzigen in Mijn Account

  Let op: Door alleen je adres te wijzigen bij je persoonlijke gegevens, gaat de woonverzekering niet automatisch mee op je nieuwe adres. Om dit te regelen zeg je de huidige woonverzekering bij ons op en sluit je gemakkelijk in Mijn Account een nieuwe woonverzekering af op je nieuwe adres.

  Was dit artikel nuttig?

 • Moet ik mijn verhuizing doorgeven?

  Ja, als je gaat verhuizen of bent verhuisd horen wij graag wat je nieuwe adres is. Je kan je adres zelf wijzigen in Mijn Account bij Mijn gegevens. Dit betekent overigens niet dat je ook op je nieuwe adres bent verzekerd. Om je nieuwe adres te verzekeren zeg je de huidige woonverzekering op en sluit je een nieuwe woonverzekering af op je nieuwe adres. Dit regel je makkelijk zelf in Mijn Account.

  Als je groter bent gaan wonen is het misschien goed om je verzekering uit te breiden. Bij een kleinere woning heb je misschien minder dekkingen nodig, wat ook je premie kan verlagen.

 • Ik ben bij Allianz Direct verzekerd en ga verhuizen. Mijn oude huis is nog niet verkocht. Hoe verzeker ik dit?

  Ga je verhuizen? Geef dan je nieuwe adres aan ons door via Mijn Account

  Je woonverzekering gaat niet automatisch mee op je nieuwe adres. Om dit te regelen, zeg je de huidige woonverzekering op sluit je een nieuwe woonverzekering af op je nieuwe adres. Dit regel je makkelijk zelf via Mijn Account. Heb je tijdelijk twee woningen, zorg dan dat je beide woningen verzekerd zijn. Teveel betaalde premie krijg je altijd van ons terug.

 • Ik ga verhuizen naar het buitenland. Kan ik bij jullie verzekerd blijven?

  Nee, je kan alleen bij Allianz Direct Nederland verzekerd zijn met een Nederlands adres. Maar wij zijn een Europese verzekeraar! Er is ook een Allianz Direct in Duitsland, Italië en Spanje. Dus verhuis je naar één van deze landen dan loont het de moeite om een premieberekening te maken bij onze collega’s in het buitenland.

 • Moet ik het doorgeven als ik ga verbouwen?

  Wordt de oppervlakte van je woonhuis door de aan- of verbouw vergroot met meer dan 20m2? Of plaats je een bijgebouw groter dan 20m2? Alleen dan hoef je dit aan ons door te geven. Open een Chat met ons. Je vindt de chat doordeweeks rechtsonderin in je scherm tussen 8.30 uur en 21.00 uur.

  Let goed op, want een verbouwing heeft gevolgen voor je verzekering. In deze korte video leggen we het uit. In de voorwaarden lees je wat we wel en niet vergoeden tijdens het aanbouwen of verbouwen van je woning. 

 • Moet ik doorgeven dat ik nu zonnepanelen heb?

  Bij Allianz Direct zijn zonnepanelen standaard meeverzekerd onder de Opstalverzekering. Dit geldt alleen voor zonnepanelen die op het dak liggen en vastzitten aan de woning. Zonnepanelen op de grond of in de tuin vallen hier niet onder. 

Vrouw thuis aan het relaxen

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?

We helpen je graag verder! Via de chat krijg je het snelst antwoord op al jouw vragen.

Was dit artikel nuttig?