Rotterdam, 7 juni 2021

Usain Bolt wordt uitgedaagd door jonge sporters

Usain Bolt wordt uitgedaagd door jonge sporters in de nieuwe campagne van Allianz Direct, in aanloop naar de Olympische en Paralympische Spelen.

Gezin met voetbal in woonkamer

In aanloop naar de Olympische Spelen is de snelste man ter wereld opnieuw te zien in een Europese campagne van online verzekeraar Allianz Direct. In de nieuwe Allianz Direct commercial wordt sportlegende Usain Bolt uitgedaagd door de sporthelden van morgen. Is de atleet net zo goed in andere sporten als in sprinten?

Supporter van de nieuwe sportgeneratie

De boodschap van de campagne is dat de online verzekeraar jonge sporters, oftewel de sporthelden van morgen, ondersteunt. De komende acht jaar is moederbedrijf Allianz namelijk een van de vijftien wereldwijde partners van de Olympische en Paralympische Movements. Allianz ondersteunt het IOC en IPC, de organisatoren van de Spelen, de landenteams en atleten wereldwijd met expertise, verzekeringen en diensten.

Ron Adams, Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct, vertelt: “We zijn enorm trots dat Allianz en Allianz Direct deel uitmaken van de wereldwijde Olympische en Paralympische samenwerking. Want sport daagt uit, inspireert en verenigt jong en oud. Allianz Direct wil de helden van vandaag en morgen steunen en stimuleren om alles uit zichzelf te halen. We werken natuurlijk al samen met Usain Bolt en hij past als sportheld voor veel jongeren erg goed bij deze campagne.”

Echte sporthelden in beeld

De campagne is samen met het reclamebureau van Allianz Direct tot stand gekomen. “Vanwege de coronamaatregelen zijn de beelden opgenomen in Riga, Letland. Hierdoor moesten we ons flexibel opstellen en zijn we extra trots op het eindresultaat. Het was erg leuk om met échte jonge sporters samen te werken en geen acteurs. De renner in de video is bijvoorbeeld de achtjarige Nederlandse kampioen atletiek Nigel Punch”, aldus het reclamebureau. Bekijk de video hier

Battelen met jonge sporters

In de nieuwe commercial doet Usain Bolt zijn uiterste best om sportieve jonge kinderen letterlijk bij te benen. Hij is voormalig Olympisch kampioen sprinten, maar kan hij ook tafeltennissen, basketballen en schoonspringen? De zelfverzekerde jonge sporthelden zijn er in elk geval stellig van overtuigd dat zij de nieuwe toekomstige Olympische en Paralympische kampioenen zijn.

De campagne loopt voor en gedurende de Olympische Spelen en Paralympische Spelen van 7 juni tot eind augustus. De commercial wordt naast Nederland ook uitgezonden in Italië en Duitsland.

Vrouw met oranje jas

Fiona Mirrer

  • PR & Interne Communicatie 
  • fiona.mirrer@allianzdirect.nl | 06-48932492