Rotterdam, 2 juni 2022

Allianz Direct wint Independer Award Auto 2022

Autoverzekering scoort goed op prijs en kwaliteit.

Stel met witte auto

Allianz Direct wint de Independer Award Auto 2022. Independer, de grootste vergelijkingssite van Nederland, reikt de award uit op basis van de prijs-kwaliteitsscore, waarbij er niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van het product wordt gekeken. Volgens deze objectieve meetlat komt Allianz Direct in de categorie autoverzekering als beste uit de bus.

De juiste keuze door de beste prijs-kwaliteitsscore

Bij het afsluiten van een verzekering is een lage prijs fijn, maar niet altijd het belangrijkste. Independer helpt met het maken van de juiste keuze door gebruik te maken van een formule die de prijs-kwaliteitsscore wordt genoemd. Daarbij krijgt de consument een advies op maat op basis van persoonlijke omstandigheden. Allianz Direct had de hoogste prijskwaliteitsscore in de categorie auto. Ook werd de autoverzekering van Allianz Direct het vaakst gekozen door de consument en daarom ‘een terechte winnaar’ volgens verzekeringsexpert Suzan Samson van Independer.

“Allianz Direct scoort met hun autoverzekering stabiel goed op kwaliteit en prijs. We merken dat de Independer bezoekers dit zeer waarderen. Maar liefst 84 procent van onze bezoekers zegt dat ze Allianz Direct ook aan anderen zouden aanbevelen”, aldus Suzan Samson.

Ron Adams, Head of Marketing en Sales bij Allianz Direct, over het winnen van de Award: “Wij zijn super trots op de Independer Award en de erkenning van consumenten dat ze onze goede prijs en kwaliteit zo positief beoordelen. Want daar werken al onze collega’s bij Allianz Direct iedere dag erg hard voor om de beste service, prijs en product voor onze klanten te leveren.”

Vrouw met oranje jas

Fiona Mirrer

  • PR & Interne Communicatie 
  • fiona.mirrer@allianzdirect.nl | 06-48932492