Rotterdam, 14 juni 2023

Allianz Direct wint Independer Award Auto 2023

Allianz Direct sleept voor de tweede keer op rij de titel in de wacht en komt ook dit jaar als beste autoverzekeraar uit de bus.

Familie met koffers bij auto

Dit jaar reikt Independer, de grootste vergelijkingssite van Nederland, voor de tweede keer op rij de “Independer Award Auto” uit. Deze award wordt toegekend aan de autoverzekeraar die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Hierbij wordt er dus niet alleen naar de hoogte van de premie gekeken, maar ook naar het product en de service. Allianz Direct sleept voor de tweede keer op rij de titel in de wacht en komt ook dit jaar als beste autoverzekeraar uit de bus. Bovendien is hun autoverzekering de afgelopen twaalf maanden het meest gekozen door klanten via www.independer.nl. De tweede en derde plek zijn respectievelijk weggelegd voor Univé en ASR.

Ron Adams Tribe lead Marketing & Sales, Allianz Direct: "We zijn super trots op het winnen van deze prijs voor het tweede jaar op rij. Voor ons is het een bevestiging dat onze klanten niet alleen onze scherpe prijs waarderen, maar ook de kwaliteit van onze producten en service. Een geweldige opsteker voor alle Allianz Direct collega’s die iedere dag hun uiterste best doen voor onze klanten.

Suzan Samson, verzekeringsexpert Independer: “Twee jaar op rij winnen is geen makkelijke opgave in deze concurrerende markt. Complimenten voor het vasthouden een goede prijs en kwaliteit voor de consument. Dat laatste zie je ook goed terug in het klantcijfer van een 7.9 en 83% van de klanten beveelt Allianz Direct aan.”

Over de Independer Award

Sinds 2022 bestaat de “Independer Award” en wordt deze toegekend in vier categorieën: wonen, energie, auto en zorg. De prijs wordt jaarlijks toegekend op basis van prijs-kwaliteitverhouding en bepaald door een wiskundige formule. Deze is gebaseerd op het advies dat experts zouden geven. Bij de totstandkoming van de formule worden namelijk duizenden adviezen van tientallen verzekeringsexperts meegenomen. Alle verzekeringen die via www.independer.nl te vergelijken zijn, worden op basis van deze formule beoordeeld, waardoor een objectieve vergelijking ontstaat. De formule kijkt niet alleen naar jouw persoonlijke situatie maar ook naar het type verzekering. Voor autoverzekeringen zijn immers andere kenmerken van belang dan bijvoorbeeld bij zorgverzekeringen. Door deze combinatie kan Independer persoonlijk advies geven.

Vrouw met oranje jas

Fiona Mirrer

  • PR & Interne Communicatie 
  • fiona.mirrer@allianzdirect.nl | 06-48932492