Rotterdam, 25 oktober 2022

Allianz Direct wint Independer Award Wonen 2022

Woonverzekering scoort goed op prijs en kwaliteit.

Man in tuin met koffie

Allianz Direct heeft de Independer Award Wonen 2022 in ontvangst genomen. Independer, de grootste vergelijkingssite van Nederland, selecteert de winnaar op basis van een objectieve meetlat waarbij naar de prijs en kwaliteit van het product wordt gekeken. In de categorie Woonverzekeringen kwam Allianz Direct als beste uit de test en werd de verzekeraar door de meeste klanten gekozen. Eerder dit jaar won Allianz Direct al de Independer Award Auto.

Hoogste prijs-kwaliteitsscore onder woonverzekeringen

Voor consumenten is de prijs belangrijk bij het afsluiten van een verzekering, maar zijn ook andere factoren van belang. Independer helpt consumenten met het maken van de juiste keuze door gebruik te maken van een prijs-kwaliteitsscore. Daarbij krijgt de consument een advies op maat op basis van persoonlijke omstandigheden. Allianz Direct werd in de categorie Woonverzekeringen (inboedel- en opstalverzekeringen)  het vaakst door de consument gekozen en haalde het vaakst de hoogste prijskwaliteitsscore.

“Allianz Direct is nog een relatief jonge speler in de markt van woonverzekeringen. Het is knap dat ze zo snel een kwalitatief goed product hebben ontwikkeld dat de klant weet te waarderen”, zegt verzekeringsexpert Suzan Samson van Independer.

Ron Adams, Head of Marketing en Sales bij Allianz Direct zegt: “Wij zijn enorm verrast én trots op het wederom winnen van een Independer Award, voornamelijk omdat wij nog niet zo lang woonverzekeringen aanbieden. We proberen onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zo ontvangen klanten met onze Opstal- en Inboedelverzekering hulp bij reparatie van de schade en zijn we 24/7 bereikbaar voor noodsituaties. Het is fijn om bevestigd te krijgen dat onze klanten tevreden zijn over de service en de prijs.”

Vrouw met oranje jas

Fiona Mirrer

  • PR & Interne Communicatie 
  • fiona.mirrer@allianzdirect.nl | 06-48932492