Usain met kinderen sporten

Support de helden van morgen!

Doe je mee?

Zet je eigen #DirectPromise op of doneer direct aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur en support samen met ons de helden van morgen. Hieronder lees je er alles over.

De #DirectPromise

Gemiddeld groeien 1 op de 11 kinderen op in armoede en hebben zij weinig tot geen toegang tot sport. Dit moet veranderen, want sport kan kinderen zowel fysiek als op sociaal vlak helpen en ondersteunen. Sport draagt bij aan het zelfvertrouwen van kinderen, maar ook aan hun sociale connecties en fysieke conditie. Dit is iets dat – zeker voor kinderen die opgroeien in armoede – extreem belangrijk is! Daarom lanceert Allianz Direct samen met Usain Bolt de Direct Promise. De Direct Promise draait volledig om het maken van een statement en het laten zien van je commitment aan het gezamenlijke doel om onze helden van morgen te supporten.

Jeugdfonds Sport & Cultuur & Direct Promise

Door middel van de Direct Promise steunen wij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De opbrengsten van de Direct Promises gaan namelijk naar dit fonds, dat in 2020 al 70.962 kinderen ondersteunde. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch actief kunnen zijn en mee kunnen doen in allerlei sportieve of creatieve activiteiten. Met het opgehaalde geld betaalt Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie of het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen zoals voetbalkleding of dansschoenen. Zo kan ieder kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal ontwikkelen en zijn of haar dromen najagen. Dat supporten wij!

Hoe doe ik mee aan de #DirectPromise?

 • Meedoen aan de #DirectPromise

  Meedoen is simpel! Doe iets – wat dan ook – om de helden van morgen te ondersteunen en deel dit met de mensen om je heen om anderen te inspireren. Dit kan iets simpels zijn zoals het doneren van oude voetbalschoenen aan je lokale voetbalclub, of iets groters zoals het organiseren van een sponsorloop! Een Direct Promise kan zelfs betekenen dat je meer gaat doen om je sportclub te helpen, of dat je simpelweg een donatie maakt aan een goed doel. Bekijk de Direct Promises die al zijn gemaakt hier. Het is helemaal aan jou!

Hoe werkt het?

Wil je de helden van morgen supporten? Bedenk dan je eigen Direct Promise! Start je eigen initiatief om kinderen te helpen een sport te beoefenen, help een lokale sportvereniging of doneer geld aan een goed doel.

 • Bedenk je eigen Direct Promise.
 • Deel het! Laat zien wat je hebt gedaan en deel het op Instagram met de hashtag #DirectPromise.
 • Daag 3 anderen uit om mee te doen of hun eigen Direct Promise op te zetten.

Vanuit Allianz Direct hebben we onze krachten gebundeld en in alle landen waar wij zitten een goed doel gekozen dat toekomstige sporthelden helpt hun dromen waar te maken. In Nederland hebben we gekozen voor de Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur.  Zij maken het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch kunnen meedoen aan hun favoriete sportieve of creatieve activiteit. 

Het verhaal achter onze sporthelden!

Check het verhaal achter Nigel en Joshua en bekijk de #DirectPromise van Usain.

 • Usain Bolt

  Usain Bolt, de snelste man op aarde.

 • Nigel

  Nigel wilt nog sneller dan Usain worden.

 • Joshua

  Joshua wilt een voorbeeld zijn voor andere kinderen door profvoetballer te worden.

Welke Direct Promises zijn er al gemaakt?

Geen tijd voor een Direct Promise?

Je kunt natuurlijk ook doneren, bijvoorbeeld aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij supporten, net als wij, de helden van morgen.

Ik wil doneren
Image Usain