Support de helden van morgen!

Doe je mee?

Zet je eigen #DirectPromise op of doneer direct aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur en support samen met ons de helden van morgen. Hieronder lees je er alles over.

De #DirectPromise

Gemiddeld groeien 1 op de 11 kinderen op in armoede en hebben zij weinig tot geen toegang tot sport. Dit moet veranderen, want sport kan kinderen zowel fysiek als op sociaal vlak helpen en ondersteunen. Sport draagt bij aan het zelfvertrouwen van kinderen, maar ook aan hun sociale connecties en fysieke conditie. Dit is iets dat – zeker voor kinderen die opgroeien in armoede – extreem belangrijk is! Daarom heeft Allianz Direct samen met Usain Bolt de Direct Promise gelanceerd. De Direct Promise draait volledig om het maken van een statement en het laten zien van je commitment aan het gezamenlijke doel om nog meer kinderen te laten sporten.

Jeugdfonds Sport & Cultuur & Direct Promise

Door middel van de Direct Promise steunen wij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De opbrengsten van de Direct Promises gaan namelijk naar dit fonds, dat in 2021 al 65.863 kinderen hielp. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch actief kunnen zijn en mee kunnen doen in allerlei sportieve of creatieve activiteiten. Met het opgehaalde geld betaalt Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie of het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen zoals voetbalkleding of dansschoenen. Zo kan ieder kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal ontwikkelen en zijn of haar dromen najagen. Want ieder kind verdient het om te sporten. Wij zijn er trots op dat we vorig jaar 140 kinderen een jaar lang hebben kunnen laten sporten.

Dit was pas de warming up: in 2022 willen wij nog meer helden van morgen supporten. Doe ook mee!

Hoe doe ik mee aan de #DirectPromise?

 • Meedoen aan de #DirectPromise

  Wil je de helden van morgen supporten? Bedenk dan je eigen Direct Promise! Start je eigen initiatief om kinderen te helpen een sport te beoefenen, help een lokale sportvereniging door bijvoorbeeld je oude voetbalschoenen te doneren, organiseer een sponsorloop of doneer geld aan een goed doel. Bekijk de Direct Promises die al zijn gemaakt hier. Het is helemaal aan jou!

  1. Bedenk je eigen Direct Promise.

  2. Deel het! Laat zien wat je hebt gedaan en deel het op Instagram met de hashtag #DirectPromise.

  3. Daag 3 anderen uit om mee te doen of hun eigen Direct Promise op te zetten.

Het verhaal achter onze sporthelden!

Check het verhaal achter Nigel en Joshua en bekijk de #DirectPromise van Usain.

 • Usain Bolt

  Usain Bolt, de snelste man op aarde.

 • Nigel

  Nigel wilt nog sneller dan Usain worden.

 • Joshua

  Joshua wilt een voorbeeld zijn voor andere kinderen door profvoetballer te worden.

Welke Direct Promises zijn er al gemaakt?

 • Atletiekvereniging Leonitas heeft een obstacle run georganiseerd waarmee ze maar liefst €3.238 bij elkaar hebben gerend.
 • Allianz Direct heeft geholpen bij een carwash met een aantal collega's en daarmee €1.706 opgehaald.

Bekijk welke Direct Promises er nog meer gemaakt zijn en leer meer over Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Geen tijd voor een Direct Promise?

Je kunt natuurlijk ook doneren, bijvoorbeeld aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij supporten, net als wij, de helden van morgen.

Ik wil doneren
Image Usain