Annulerings­verzekering reis

Bij Allianz Direct:

  • Tot €3.000 per persoon per reis

  • Annuleren

  • Onderbreken

  • Uitstellen

  • Vertraging heenreis

  • Inclusief goede corona dekking

Met een annuleringsverzekering op reis voorkom je een financiële domper als de vakantie onverhoopt niet doorgaat. Bereken direct je premie bij Allianz Direct.

Familie buiten aan het praten

Een annuleringsverzekering voor een reis zonder zorgen

Met een annuleringsverzekering voor je reis bij Allianz Direct bescherm je jezelf tegen een financiële tegenvaller omdat je je reis moet onderbreken of beëindigen. De reisverzekeraar vergoedt de extra kosten die ontstaan door de annulering, maar ook als je je reis moet afbreken op het moment dat jij of je reispartner onderweg ziek wordt op de vakantiebestemming. Zelfs bij een vertraging op de heen- of terugreis die langer duurt dan 8 uur heb je recht op een vergoeding dankzij de annuleringsverzekering voor je reis. Bekijk meteen de voorwaarden of bereken je voordelige premie met een annuleringsverzekering voor je reis bij Allianz Direct.

Wat houdt een annuleringsverzekering voor je reis in?

Een annuleringsverzekering voor je reis geeft je dekking op het moment dat je vakantie eerder wordt afgebroken of niet doorgaat. De oorzaken voor de annulering kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met het overlijden van een naast familielid, ziekte waardoor je in het ziekenhuis belandt of een stukgelopen huwelijk.

Wat is de maximale vergoeding bij een annuleringsverzekering voor je reis?

Tot welk bedrag van de kosten je vergoed krijgt, is afhankelijk van de annuleringsverzekering voor je reis die je hebt afgesloten. Voor een Comfort reisverzekering geldt bijvoorbeeld een maximale dekking van €1.500 per persoon per reis, met een maximum bedrag van €7.500 op jaarbasis. De Premium reisverzekering biedt een hogere dekking, namelijk een bedrag van €3.000 per persoon per reis. Het maximaal te vergoeden bedrag is ook hier het dubbele in vergelijking met de Comfort reisverzekering, namelijk €15.000. Als voorwaarde geldt wel dat je de annuleringsverzekering voor je reis ten minste 14 dagen na de reserveringsdatum hebt aangevraagd. Verder moet je de reisaanbieder binnen 72 uur nadat je van plan bent om de vakantie te beëindigen of onderbreken op de hoogte te stellen van je annulering.

Wat is wel en niet verzekerd bij je annuleringsverzekering op reis?

Als je je reis moet annuleren, eerder moet afbreken of onderweg moet onderbreken, heb je bij een annuleringsverzekering op reis recht op de vergoeding van je kosten. Ook kosten voor een quarantaine door blootstelling aan een ziekte als COVID-19 worden door de annuleringsverzekering op reizen vergoed. Een andere reden waardoor je annuleringskosten vergoed worden, is op het moment dat je met diefstal van je gestolen reisdocumenten, zoals een paspoort, te maken krijgt. Je krijgt echter geen vergoeding als je niet hebt geprobeerd om vervangende documentatie te regelen om alsnog de vakantie door te laten gaan. Ook ontvang je geen vergoeding als je reist naar een land met een negatief reisadvies.

Meer weten over de Allianz Direct annuleringsverzekering voor reizen? Neem dan vandaag nog contact op met onze klantenservice of bereken meteen je scherpe premie.

Was dit artikel nuttig?

Familie loopt buiten met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren en vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!