Dekking reisverzekering

Bij Allianz Direct geniet je van:

  • Scherpe premie, uitgebreide dekking

  • Kortlopende of Doorlopende verzekering

  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage meeverzekerd

  • Aan te vullen met dekking Wintersporten en Risicosporten

Welke dekking voor de reisverzekering is het meest geschikt? Allianz Direct biedt drie reisverzekeringen met verschillende dekkingen. Je leest er hier alles over.

Kind met koffer

Dekking reisverzekering: wat heb ik nodig?

Met een Kortlopende of Doorlopende Reisverzekering van Allianz Direct ben je verzekerd tegen schade, diefstal of vertraging van je bagage. Je hebt daarbij de keuze uit drie soorten reisverzekeringen met uiteenlopende voorwaarden en premies. Welke dekking voor de reisverzekering heb je nodig tijdens je reizen? Bekijk meteen de voorwaarden op de website of bereken je voordelige premie.

Standaarddekking van de reisverzekering bij Allianz Direct

Bij Allianz Direct heb je de keuze uit een kortlopende of een doorlopende reisverzekering én kies je daarnaast zelf je dekking: Basic, Comfort of Premium. Bij alle varianten van onze reisverzekering, ontvang je standaard hulpverlening op het moment dat je in een noodsituatie verkeert. We helpen bij opsporings- en reddingsacties, vervoer naar een arts of ziekenhuis na een ongeluk of spoedeisende medische zorg. Daarnaast vallen onder de dekking van de reisverzekering de kosten voor je bagage, als deze bijvoorbeeld verloren raakt bij een vliegreis, of wordt gestolen. De maximale vergoeding hiervoor varieert per gekozen dekking. Zo is de maximale vergoeding voor bagage bij de Basic dekking €1.000, bij de Reisverzekering Comfort €2.000 en bij Premium €3.500. Bij de Reisverzekering Premium geldt bovendien géén eigen risico.

Aanvullende dekking bij de reisverzekering

Naast de standaard dekking van SOS hulpverlening en vergoeding voor schade, verlies of vertraging van bagage biedt Allianz Direct de mogelijkheid de reisverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Ga je graag op wintersport- of een andere sportieve vakantie, dan kun je je reisverzekering uitbreiden met de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten. Hiermee heb je bijvoorbeeld recht op vergoeding van schade aan je sportuitrusting. Je kunt ook een Annuleringsverzekering bij Allianz Direct afsluiten. Hiermee dek je de kosten voor het geval je je vakantie moet annuleren, uitstellen of afbreken. 

Welke dekking voor de reisverzekering past bij mij?

Voor de verschillende reisverzekeringen van Allianz Direct bepaal je zelf welke dekking tegen welke premie je wilt betalen. Zo geef je nooit te veel geld uit aan elementen die voor jou onnodig zijn. Het hangt af van het soort reizen dat je maakt en andere afgesloten verzekeringen welke dekking van de reisverzekering voor jou nodig is. Bezoek je graag wintersportgebieden in Oostenrijk, dan is een Wintersportverzekering bijvoorbeeld een aanrader. Ook naar landen met aanzienlijk medische kosten, zoals de Verenigde Staten, is het aan te raden om een goede reisverzekering af te sluiten. Verder hangt het ook af van de kosten van je bagage. Neem je een eenvoudige backpack mee om door Europa te reizen of kies je ervoor om duurdere spullen mee te nemen? In dat geval is het verstandig om voor een Comfort of Premium reisverzekering te kiezen. Bij de Premium dekking geldt bovendien standaard een eigen risico van €0. 

Bekijk de voorwaarden voor de optimale dekking van je reisverzekering

Meer weten over de voorwaarden van de dekking van de Allianz reisverzekeringen? Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice of bereken je premie direct online.

Was dit artikel nuttig?

Familie loopt buiten met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren en vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Nayla van Nieuwenhuizen is Product Manager bij Allianz Direct. In haar rol is Nayla een echte product expert met veel inhoudelijke kennis op het gebied van auto- , woon- en reisverzekeringen.