Verzeker het glas in je woning!

Glasverzekering

 • Ruiten, dakramen

 • Glazen deuren en lichtkoepels

 • Glazen douchecabine

Huur je een woning en wil je het glas in je woning verzekeren? Vul dan je woonverzekering aan met de Glasverzekering.

Vrouw zit thuis bij het raam met een boek

Huur je een woning en heb je een Inboedelverzekering bij Allianz Direct? Dan kun je aanvullend een Glasverzekering afsluiten. Met een Glasverzekering heb jij als huurder extra dekking bij glasschade aan je woning. Bij een koophuis valt de aanvullende Glasverzekering standaard onder de Opstalverzekering. Op deze pagina vertellen we je meer over de Glasverzekering, de verschillende soorten glasschade die gedekt zijn en waarom deze aanvullende dekking de perfecte toevoeging is op jouw Woonverzekering.

Wat is een glasverzekering bij Allianz Direct?

Misschien vraag je je af: "Wat is een glasverzekering?". Het antwoord is vrij simpel: een glasverzekering is een aanvullende dekking op je woonverzekering, waarmee het glas in en aan je woning is verzekerd in het geval van schade. Denk hierbij aan glazen ruiten, een glazen douchedeur of een glazen deur in je woning. In de praktijk komt dit meestal neer op de ramen in je woning. Glazen om uit te drinken, spiegels en andere woonaccessoires van glas horen bij je inboedel en vallen hier dus niet onder.

De Glasverzekering bij Allianz Direct is standaard inbegrepen in de Opstalverzekering. Sluit je alleen een Inboedelverzekering af, bijvoorbeeld omdat je je woning huurt? Dan kun je de Glasverzekering aanvullend meeverzekeren op je inboedel. 

Wat valt er onder de dekking van een glasverzekering?

Onder de Glasverzekering valt het glas van je woning dat in of aan het huis vastzit, wat licht doorlaat, de woning afsluit of een deel van de woning afsluit. 

Wel verzekerd:
 • Ruiten
 • Glazen deuren
 • Glazen douchecabine
 • Glazen dakramen en lichtkoepels
Niet verzekerd:
 • Spiegels, glazen woonaccessoires
 • Schade door lekkage
 • Schade door het bewerken, schilderen, verplaatsen of versieren van het glas
 • Schade door slecht onderhoud

Glasverzekering voor een koop- of huurwoning

Of je een aanvullende Glasverzekering nodig hebt, hangt af van jouw situatie. Specifiek hangt dit af van of jij een koop- of huurwoning hebt en wat eventueel bij andere verzekeringen is inbegrepen. Goed om hier dus op te letten, voordat je een verzekering afsluit! Hieronder lichten we de glasverzekering toe per type woonsituatie: huurwoning of koopwoning.

Glasverzekering huurwoning

Woon je in een huurwoning? Check eerst goed of glas bijvoorbeeld via de Opstalverzekering van de VvE of de verhuurder/eigenaar is verzekerd, of dat er op een andere manier een glas verzekering huurwoning is afgesloten. Zo niet, dan is het verstandig om een losse Glasverzekering aan je Inboedelverzekering toe te voegen.  Zo ben je goed verzekerd bij glasschade, bijvoorbeeld door inbraak of wanneer glas breekt door storm.

Glasverzekering koopwoning

Als je een koopwoning hebt, valt de glasverzekering huis bij Allianz Direct al standaard onder je Opstalverzekering. In dat geval is het dus niet nodig om dit ook nog extra aan te vullen, je bent al goed verzekerd. Ben je ergens anders verzekerd? Check dan even de voorwaarden. Andere verzekeraars nemen de glasverzekering niet altijd standaard op in de opstalverzekering.

Eigen risico glasverzekering

Het eigen risico is het deel van een schade dat je zelf betaalt, de verzekeraar betaalt vervolgens de rest. Bij Allianz Direct heb je geen eigen risico bij de glasverzekering. Als je schade hebt die onder de dekking valt, hoef je dus niet eerst zelf een deel van de schade te betalen. Wij vergoeden de volledige schade. Andere verzekeraars rekenen soms wel een eigen risico glasverzekering. Ook zijn er verzekeraars die bij stormschade een apart eigen risico hanteren. Bij Allianz Direct heb je niet te maken met dit soort kosten. Van een eigen risico glasverzekering is dus geen sprake.

Glasverzekering kosten

De Glasverzekering kosten, oftewel de premie die je betaalt voor de glasdekking, bestaan voornamelijk uit het risico op schade en de kosten voor het vergoeden van de eventuele schade. Het risico op schade berekenen we aan de hand van een aantal factoren, waaronder je adres, gezinssamenstelling en de ligging van je woning. Op basis hiervan maken we een persoonlijke premie die bij jou past. Benieuwd naar de Glasverzekering kosten voor jouw woning? Bereken dan in 2 minuten jouw persoonlijke premie!

Goed om te weten: als bijvoorbeeld een glazen ruit moet worden vervangen kun je zelf kiezen of je dit door ons wil laten doen of dat je het liever zelf laat doen. In dat laatste geval betalen wij de kosten hiervan. Ook als het glas tijdelijk moet worden vervangen door een ander materiaal, bijvoorbeeld omdat het nieuwe glas niet snel genoeg geleverd kan worden, dan vallen de kosten daarvan ook onder de dekking.

Glasverzekering afsluiten bij Allianz Direct

Als je een woning huurt en de VvE of verhuurder/eigenaar de glazen ruiten niet heeft verzekerd, is het slim om dit zelf te regelen door je aanvullend te verzekeren op je Inboedelverzekering met de Glasverzekering. Glasverzekering afsluiten? Dan kies je voor Allianz Direct. Bij onze Opstalverzekering is dit standaard meegenomen en bij je Inboedelverzekering is dit makkelijk af te sluiten. Daarnaast geniet je met je woonverzekering bij Allianz Direct van een scherpe premie met een uitgebreide dekking, 24/7 hulp en service en je bent nooit onderverzekerd! Glasverzekering afsluiten dus maar!

Veelgestelde vragen over de Glasverzekering

 • Wat is verzekerd bij glasverzekering?

  Onder de glasverzekering van Allianz Direct vallen:

  • Ruiten
  • Glazen douchewanden/deuren
  • Glazen lichtkoepels
  • Dakramen
  • Glazen deuren

  Schade aan glas in je woning, zoals spiegels of een aquarium, valt niet onder de Glasverzekering.

 • Welke verzekering dekt glasschade?

  Glasschade is standaard meeverzekerd in de Opstalverzekering van Allianz Direct. Huur je een woning? Dan kun je glasschade verzekeren door de aanvullende dekking Glasverzekering af te sluiten bij je Inboedelverzekering.

 • Is een kapot raam verzekerd?

  Een kapot raam is verzekerd onder de Opstalverzekering. Bij Allianz Direct ben je dan namelijk standaard aanvullend verzekerd met de Glasverzekering. Huur je een woning? Dan is een kapot raam niet verzekerd onder je Inboedelverzekering. Je kunt een kapot raam en andere glasschade verzekeren door de aanvullende dekking Glasverzekering af te sluiten bij je Inboedelverzekering.

 • Hoe duur is een glasverzekering?

  De premie die je betaalt voor een glasverzekering verschilt per woning. We berekenen een persoonlijke premie voor jou die afhangt van onder andere: je adres, woonplaats en gezinssamenstelling. Wil je weten hoe duur een Glasverzekering is? Bereken dan binnen 2 minuten je premie voor een Inboedelverzekering en krijg een persoonlijke premie!

 • Valt een lek raam onder de glasverzekering?

  Bij onze Glasverzekering is lekkend isolatieglas uitgesloten, dit valt dus niet onder de Glasverzekering. 

Stel op bank op ipad

Maak van je huis een verzekerd thuis

Kies voor een woonverzekering die bij jou past. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw huis jouw thuis is, ongeacht de situatie.