Lekkage verzekering

Verzeker je woning en inboedel voor lekkage:

  • €0 Eigen risico bij alle dekkingen

  • Hulp bij schadereparatie

  • 24/7 bereikbaar voor noodsituaties

Vrouw belt bij het raam

Een lekkage in je woning kan een grote aanslag zijn op je dagelijkse leven. Daarnaast kan een lekkage voor grote schade aan een woning zorgen. Wanneer een lekkage niet snel wordt opgelost, kunnen de gevolgen hiervan zelfs van invloed zijn op de gezondheid. Lekkages kunnen op allerlei plekken in je woning ontstaan. Een dak lekkage is meestal het meest ingrijpend. Een dak moet immers juist je woning beschermen tegen vocht. Met een lekkage verzekering kun je schade door lekkage claimen. Welke soorten lekkages zijn er en wat is een lekkage verzekering?

Lekkage aan het dak

Een lekkend dak veroorzaakt in de regel grote schade aan je woning. Een dak lekkage kan ontstaan doordat de constructie van het dak niet meer goed is, maar veelal ontstaat een lekkend dak doordat de dakbedekking is beschadigd. Vooral veel platte daken in Nederland zijn bedekt met bitumen. Bitumen heeft normaliter een levensduur van tussen de twintig en 25 jaar. Door de jaren heen kan er schade aan bitumen ontstaan. Vocht kan dan gemakkelijk door het dak lekken. Het gevolg hiervan is lekkage door het plafond en vervolgens schade aan je inboedel. Een lekkage aan het dak kan ook ontstaan door een verstopte of verkeerd aangesloten dakgoot. Ook hierdoor kan lekkage aan het plafond ontstaan en raken je vloer en inboedel beschadigd. Met een goede lekkage verzekering wordt zowel schade aan het dak als aan de inboedel gedekt.

Waterlekkage aan de leidingen

Door je woning lopen veel waterleidingen, waarbij er altijd risico is op waterlekkage. Een cv ketel die lekt en een lekkage in de badkamer komen het vaakst voor. Als de cv ketel lekt, schakel je hiervoor een expert in die verstand heeft van cv ketels. Een lekkage in de badkamer kan op diverse plekken ontstaan. Er is namelijk nogal wat sanitair aanwezig, waardoor de badkamer grote schade kan oplopen. Met een lekkage verzekering, dat valt onder onze Opstalverzekering, ben je gelukkig goed verzekerd en is een waterlekkage altijd gedekt.

Welk soort lekkage verzekering?

Een lekkage verzekering is onderdeel van zowel de opstalverzekering als de inboedelverzekering. Met een opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade van lekkages bij alles wat in en aan je woning vastzit. Is je inboedel beschadigd door lekkage? Dan kun je een beroep doen op de inboedelverzekering. Met de woonverzekeringen van Allianz Direct ben je ook bij lekkages goed verzekerd.

Heb je schade door lekkage? Bekijk dan deze korte video over wat je kunt doen!

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe ga ik om met schade aan mijn huis of inboedel? © Allianz Direct
Man thuis aan het koken

Inbraak, lekkage of brand in huis?

We hopen dat het je nooit overkomt, maar als het toch gebeurt wil je goed verzekerd zijn. Met onze Inboedel- en Opstalverzekering helpen wij je wanneer je dat het hardst nodig hebt.