Schimmel verwijderen in huis?

Bij al onze verzekeringen:

  • €0 Eigen Risico (ook bij stormschade)

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Bij ons ben je nooit onderverzekerd

  • Hulp bij reparatie van de schade

  • 24/7 bereikbaar voor noodsituaties

Schimmel in huis is vervelend. Hier lees je hoe je schimmel kunt aanpakken. Dit is belangrijk, omdat schimmel niet verzekerd is. De Allianz Direct woonverzekeringen bieden wel dekking voor plotselinge waterschade.

Vrouw buiten in het raam

Schimmelsporen zelf zijn op zich geen probleem, want ze zijn overal aanwezig. Pas als de schimmelsporen met vocht in aanraking komen, ontwikkelen de sporen zich tot de bekende, zwarte schimmel. Zwarte schimmel veroorzaakt de bekende ontsierende plekken op de muren en plafonds. Maar schimmel verwijderen is niet alleen belangrijk omdat dit lelijke wanden en plafonds geeft...

Het aanpakken van een vochtprobleem kan je veel geld kosten. Wanneer er bijvoorbeeld plotseling een leiding breekt en er een vochtprobleem ontstaat, kan een Allianz Direct woonverzekering je helpen. Laat je daarom tijdig informeren. Voor schimmel in huis ben je namelijk niet verzekerd.

De gevolgen van schimmel in je huis

Schimmels op muren en plafonds zijn niet alleen lelijk, het houdt ook in dat deze plekken vochtig zijn. Het probleem stopt dus niet als je de schimmel verwijdert. Er ligt een diepere oorzaak achter. Naast de lelijke aanblik van zwarte schimmel op de muur of het plafond is schimmel ook erg ongezond voor de bewoners. Vooral zwarte schimmel is giftig. Gezondheidsklachten die gelinkt kunnen worden aan schimmel zijn klachten met de luchtwegen, chronische allergieën, vermoeidheid en misselijkheid.

Hoe schimmel verwijderen?

Schimmel verwijderen moet je in het kader van je gezondheid en dat van je gezinsleden zo snel mogelijk doen. Is de schimmel nog niet zo lang aanwezig? Met een sopje met water en soda kun je de schimmel relatief gemakkelijk van de muur afschrobben. Bij hardnekkige schimmel breng je een mengsel van water met bleekwater aan op de muur en laat je dit een nachtje inwerken. De volgende dag kun je de schimmel verwijderen. Desnoods moet je deze behandeling enkele malen herhalen. Er zijn bij bouwmarkten ook speciale middelen tegen schimmel te koop. Bij zeer hardnekkige schimmel kun je beter een expert inschakelen.

Alleen schimmel verwijderen helpt niet

Alleen schimmel verwijderen helpt niet. Dit komt doordat er een diepere oorzaak is, namelijk een vochtprobleem. Daardoor keert de schimmel na verloop van tijd weer terug. Het is dan ook belangrijk om ook het onderliggende probleem aan te pakken. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van opstijgend vocht, doorslaand vocht of een lekkage. Pas als dit probleem is opgelost, weet je zeker dat er, na het schimmel verwijderen, geen nieuwe schimmel ontstaat.

Man thuis aan het koken

Inbraak, lekkage of brand in huis?

We hopen dat het je nooit overkomt, maar als het toch gebeurt wil je goed verzekerd zijn. Met onze Inboedel- en Opstalverzekering helpen wij je wanneer je dat het hardst nodig hebt.