Verzekeringen koophuis: wat is nodig?

De Woonverzekeringen van Allianz Direct:

  • Scherpe premie, uitgebreid verzekerd

  • Hulp bij schadereparatie

  • 24/7 directe hulp & service

  • Je bent nooit onderverzekerd

Vrouw werkt thuis

Een eigen koophuis is een flinke investering. Wil je jouw woning goed beschermen? Verdiep je dan in verzekeringen voor je koophuis.  Er zijn veel verschillende verzekeringen. Een aantal hiervan zijn verplichte verzekeringen, anderen kunnen handig zijn vanwege je financiële situatie. Bekijk ook deze korte video met meer uitleg over de woonverzekeringen. De verplichte koophuis verzekeringen zijn in de meeste gevallen een opstalverzekering en een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Deze verzekeringen voor je koophuis heb je vaak nodig om een hypotheek af te sluiten. Daarnaast zijn er ook nog een aantal verzekeringen die niet verplicht, maar wel handig zijn.

Welke verzekeringen heb ik nodig bij een koophuis?

Het antwoord op de vraag ‘welke verzekeringen heb ik nodig bij een koophuis? is afhankelijk van jouw financiële situatie. Koop je de woning alleen of samen? En kunnen de lasten eventueel betaald worden van één salaris? Verzekeringen voor je koophuis zorgen ervoor dat jouw woning ook bij een ongeval of schade een goede investering blijft. Bij brand zorgt de opstalverzekering bijvoorbeeld dat jouw woning hersteld kan worden. Handige koophuis verzekeringen zijn verder de inboedelverzekering en de rechtsbijstandsverzekering. Met een inboedelverzekering verzeker je schade aan spullen in je woning. Denk hierbij aan inbraak of schade aan spullen door lekkage. Een rechtsbijstandsverzekering is handig voor het geval je een conflict hebt met de buren, de gemeente of een aannemer. Met deze verzekering kun je altijd terecht voor juridisch advies en betaal je geen torenhoog uurtarief. Er zijn dus veel verzekeringen voor je koophuis. Welke verzekering je moet afsluiten als je een huis koopt, hangt dus af van je persoonlijke wensen en je financiële situatie. Bekijk zelf welke verzekeringen bij jou passen en sluit deze gelijk online af. Wil je meer informatie? Lees dan al onze tips over verzekering informatie

De verzekeringen van Allianz Direct

Allianz Direct heeft verschillende verzekeringen voor je koophuis. Zo kun je bij ons de verplichte verzekeringen voor een koophuis, opstal en ORV, afsluiten. Onze koophuis verzekeringen staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding en hebben een standaard eigen risico van €0,-. Wil je als huiseigenaar niet voor verrassingen komen te staan? Zorg dan dat je goed bent verzekerd. Kijk op onze website voor het uitgebreide aanbod en sluit een verzekering af in onze online omgeving.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Wat is een woonverzekering? © Allianz Direct
Woman standing

Een huis kopen is al duur genoeg

En dan ook nog te veel betalen voor een verzekering? Met onze woonverzekering ben je verzekerd zoals jij dat wilt, voor een scherpe premie.

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Nayla van Nieuwenhuizen is Product Manager bij Allianz Direct. In haar rol is Nayla een echte product expert met veel inhoudelijke kennis op het gebied van auto- , woon- en reisverzekeringen.