Waterschade verzekeren?

Verzeker je woning en inboedel tegen waterschade:

  • €0 Eigen risico bij alle dekkingen

  • Hulp bij schadereparatie

  • 24/7 bereikbaar voor noodsituaties

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Je bent nooit onderverzekerd

Dak met hevige regen

Waterschade verzekering

Waterschade aan je woning en inboedel zorgt voor een behoorlijke kostenpost. Denk hierbij aan waterschade door een breuk in een leiding, waardoor je woonkamer of een andere ruimte in je woning blank komt te staan. Je hebt dan schade aan je waterleiding, waterschade aan je muren of plafond, maar ook aan je inboedel. Meubels zijn aangetast – en denk eens aan alle elektronische apparatuur, zoals je televisie, tablets of laptops. Met een waterschade verzekering dek je jezelf in tegen dit soort vormen van onvoorziene waterschade. Lees je hier in over alle informatie over verzekering waterschade.

Verzekering waterschade: hoe is waterschade verzekerd?

Regelmatig krijgen wij vragen over verzekering waterschade. Misschien denk je dat er aparte waterschade verzekeringen zijn, zoals een waterschade plafond verzekering, lekkage plat dak verzekering, waterschade vloer verzekering of waterschade huis verzekering. Om je goed te verzekeren voor waterschade in of aan je huis, hoef je geen aparte waterschade verzekering af te sluiten. Bij Allianz Direct wordt ook geen speciale verzekering aangeboden voor waterschade. Verzekeringen voor waterschade zijn namelijk altijd opgenomen in zowel de Opstalverzekering als de Inboedelverzekering. Hier hoef je dus geen losse verzekering waterschade voor af te sluiten. Je kunt waterschade via de Opstalverzekering claimen, maar ook via de Inboedelverzekering waterschade verhalen.

Welke waterschade dekt je verzekering?

Misschien denk je nu ‘welke waterschade dekt uw verzekering?’. Een verzekeraar die een verzekering voor waterschade aanbiedt, maakt onderscheid tussen verschillende soorten waterschades. Onder neerslag valt alle hemelwater, zoals regen, sneeuw en hagel. Als hemelwater de woning binnenkomt zonder dat je dit kon voorkomen, kan dit vallen onder een opstal- of inboedelverzekering. Onder Indirecte neerslag verstaan we overstromingen van grachten en sloten als gevolg van neerslag. Soms kan deze waterschade met een opstalverzekering zijn gedekt: dan dekt de inboedelverzekering de waterschade. Maar dit is niet altijd zo. Soms moet je hier een uitgebreidere dekking voor hebben. Dijkdoorbraken en overstromingen die niet het gevolg zijn van indirect neerslag worden sowieso nooit gedekt.

Waterschade verzekering: leidingwater

Waterschade door leidingwater wordt redelijk uitgebreid gedekt. Door een leidingbreuk heb je waterschade aan het plafond en de muren. De waterschade is via de Opstalverzekering gedekt, hier hoef je dus geen waterschade plafond verzekering voor af te sluiten. Heb je waterschade aan het laminaat? Hier hoef je geen waterschade vloer verzekering voor af te sluiten, want ook vloeren worden door een waterschade verzekering van de Opstal- of Inboedelverzekering gedekt.

Uitbetaling verzekering waterschade

Heb je waterschade aan het plafond of waterschade aan het laminaat? Dan kun je dit via de waterschade verzekering claimen. Maar voor je uitbetaling van de verzekering na waterschade kunt verwachten, moet je zelf wel op tijd ingrijpen. Neem direct contact op met je verzekeraar en maak desnoods ook zelf foto's. Soms komt er nog een expert langs om de schade te beoordelen. Ga ook na welke schade onder welke verzekering valt. Heb je voor waterschade een vloerverzekering afgesloten – los van de waterschade verzekering? Dan kun je beter de vloerschade claimen. Verder zijn alle zaken die met je woning zijn verbonden, gedekt door een opstalverzekering. Heb je waterschade door buren? Dan kun je de waterschade aan je inboedel en/of opstal op je buren hun waterschade verzekering verhalen. Zij vergoeden dan de waterschade door buren. Wil je goed verzekerd zijn voor waterschade? Bereken dan je premie online in 20 seconden en sluit vandaag nog een woonverzekering af die bij jou past!

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe ga ik om met schade aan mijn huis of inboedel? © Allianz Direct
Man thuis aan het koken

Inbraak, lekkage of brand in huis?

We hopen dat het je nooit overkomt, maar als het toch gebeurt wil je goed verzekerd zijn. Met onze Inboedel- en Opstalverzekering helpen wij je wanneer je dat het hardst nodig hebt.

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Nayla van Nieuwenhuizen is Product Manager bij Allianz Direct. In haar rol is Nayla een echte product expert met veel inhoudelijke kennis op het gebied van auto- , woon- en reisverzekeringen.