Moeder en zoon thuis plezier

Waterschade verzekeren?

Verzeker je woning en inboedel tegen waterschade:
 • checkmark

  €0 Eigen risico bij alle dekkingen

 • checkmark

  Hulp bij schadereparatie

 • checkmark

  24/7 bereikbaar voor noodsituaties

 • checkmark

  Dagelijks wijzigen en opzeggen

 • checkmark

  Je bent nooit onderverzekerd

Waterschade aan je woning en inboedel zorgt voor een behoorlijke kostenpost. Denk daarbij aan een breuk in de leiding, waardoor je woonkamer of een andere ruimte in je woning volledig blank komt te staan. Je hebt dan schade aan je waterleiding, muren of plafonds, maar ook aan je inboedel. Meubels zijn aangetast – en denk eens aan alle elektronische apparatuur, zoals televisie of computer. Met een verzekering waterschade dek je jezelf in tegen alle vormen van onvoorziene waterschade.

Hoe is waterschade verzekerd? 

Een verzekering tegen waterschade is altijd opgenomen in zowel de opstalverzekering als de inboedelverzekering. Je kunt waterschade via de opstalverzekering claimen, maar ook via de inboedelverzekering waterschade verhalen. Bij Allianz Direct is waterschade gedekt via de inboedel- en opstalverzekering.

Soorten waterschade

Een verzekeraar die een verzekering voor waterschade aanbiedt, maakt onderscheid tussen diverse soorten waterschades. Onder neerslag valt alle hemelwater, zoals regen, sneeuw en hagel. Als hemelwater de woning binnenkomt zonder dat je dit kon voorkomen, kan dit vallen onder een opstal- of inboedelverzekering. Onder Indirecte neerslag verstaan we overstromingen van grachten en sloten als gevolg van neerslag. Soms kan deze waterschade met een opstalverzekering zijn gedekt: dan dekt de inboedelverzekering de waterschade. Maar dit is niet altijd zo. Soms moet je hier een uitgebreidere dekking voor hebben. Dijkdoorbraken en overstromingen die niet het gevolg zijn van indirect neerslag worden sowieso nooit gedekt.

Leidingwater

Waterschade door leidingwater wordt redelijk uitgebreid gedekt. Door een leidingbreuk heb je waterschade aan het plafond en de muren. De waterschade is via de opstalverzekering gedekt. Heb je waterschade aan het laminaat? Dan hoef je voor waterschade geen vloerverzekering af te sluiten, want ook vloeren worden door een waterschade verzekering van de opstal- of inboedelverzekering gedekt.

Uitbetaling verzekering na waterschade

Heb je waterschade aan het plafond of waterschade aan het laminaat? Dan kun je dit via de waterschade verzekering claimen. Maar voor je uitbetaling van de verzekering na waterschade kunt verwachten, moet je zelf wel op tijd ingrijpen. Neem direct contact op met je verzekeraar en maak desnoods ook zelf foto's. Soms komt er nog een expert langs om de schade te beoordelen. Ga ook na welke schade onder welke verzekering valt. Heb je voor waterschade een vloerverzekering afgesloten – los van de waterschade verzekering? Dan kun je beter de vloerschade claimen. Verder zijn alle zaken die met je woning zijn verbonden, gedekt door een opstalverzekering.

Inbraak, lekkage of brand in huis?

We hopen dat het je nooit overkomt, maar als het toch gebeurt wil je goed verzekerd zijn. Met onze Inboedel- en Opstalverzekering helpen wij je wanneer je dat het hardst nodig hebt.

Bekijk onze woonverzekeringen
Man thuis aan het koken