Annulerings­verzekering reis

Bij Allianz Direct:

  • Voor reizen wereldwijd

  • Kortlopend of doorlopend verzekerd

  • Kies zelf je dekking

  • Annuleringskosten voor vertrek standaard vergoed

  • Uit te breiden met reisonderbreking en vertreksvertraging

Met een annuleringsverzekering op reis voorkom je een financiële domper als de vakantie onverhoopt niet doorgaat. Bereken direct je premie bij Allianz Direct.

Familie buiten aan het praten

Met een Annuleringsverzekering reis je zonder zorgen

Met een annuleringsverzekering voor je reis bescherm je jezelf tegen een financiële tegenvaller als je je reis moet annuleren of onderbreken. Als reisverzekeraar vergoedt Allianz Direct de extra kosten die ontstaan door de annulering vóór vertrek. Maar je kunt je ook aanvullend verzekeren voor reisonderbreking, bijvoorbeeld omdat jij of je reispartner op vakantie ziek wordt, en voor vertraging op de heen- of terugreis die langer duurt dan 3 uur. Met een annuleringsverzekering reis je daarom zonder zorgen. Wil je dat ook? Bereken direct je voordelige premie met een Annuleringsverzekering voor je reis bij Allianz Direct.

Wat is een Annuleringsverzekering voor je reis?

Een annuleringsverzekering voor je reis geeft je dekking op het moment dat je vakantie eerder wordt afgebroken of niet doorgaat. De oorzaken voor de annulering kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met het overlijden van een naast familielid, ziekte waardoor je in het ziekenhuis belandt of een stukgelopen huwelijk.

Wat is de maximale vergoeding bij een annuleringsverzekering voor je reis?

Tot welk bedrag van de kosten je vergoed krijgt, is afhankelijk van de annuleringsverzekering voor je reis die je hebt afgesloten. Voor een Kortlopende (eenmalige) Annuleringsverzekering geldt bijvoorbeeld een maximale dekking van €12.000 per persoon per verzekeringsperiode en heb je de keuze voor Basic of Comfort dekking. Annulering vóór vertrek is standaard verzekerd, bij een Comfort dekking krijg je ook vergoeding uitgekeerd bij reisonderbreking en vertreksvertraging. Bij een Doorlopende Annuleringsverzekering hangt het maximaal verzekerd bedrag af van de dekking die je kiest: van €1.500 (Basic) tot €3.500 (Premium) per persoon per reis. Als voorwaarde geldt wel dat de annuleringsverzekering voor je reis ten minste 14 dagen na het boeken is aangevraagd. 

Met Annuleringsverzekering op reis: wat is wel en niet verzekerd?

Ga je met een annuleringsverzekering op reis, dan heb je recht op vergoeding van annuleringskosten als je je reis onverhoopt moet annuleren of eerder moet afbreken. Annuleringsredenen waarvoor je kosten vergoed worden, zijn bijvoorbeeld quarantaineverplichting door blootstelling aan een ziekte, of gestolen reisdocumenten, zoals je paspoort. Maar je krijgt geen vergoeding als je niet geprobeerd hebt om tijdig vervangende documentatie te regelen om alsnog op vakantie te kunnen gaan. Ook ontvang je geen vergoeding als je reist naar een land met een negatief reisadvies.

Meer weten over én met de Allianz Direct annuleringsverzekering op reis? Neem vandaag nog contact op met onze klantenservice of bereken direct je scherpe premie.

Was dit artikel nuttig?

Annuleringsverzekering afsluiten

Annuleringsverzekering afsluiten

Echt zorgeloos je vakantie(s) boeken? Dan ga je voor een Annuleringsverzekering van Allianz Direct. Hiermee dek je de kosten die je kwijt bent als je onverhoopt je reis moet cancelen of afbreken.