Moet je een aanhangwagen verzekeren?

Vraag je je af of je jouw aanhangwagen moet verzekeren? Je leest het hier!

Familie vader en zoon spelen buiten

Heb je de afgelopen tijd een aanhangwagen gekocht? Dan vraag je het jezelf misschien af of je deze moet en kunt verzekeren. Een aanhangwagen verzekeren is namelijk niet verplicht. Aanhangers hebben geen verzekeringsplicht en vallen onder de verzekering van het trekkende voertuig. Wanneer je met een aanhangwagen schade veroorzaakt, kunnen de kosten verhaald worden op de WA-dekking van je autoverzekering. Deze dekking geldt zolang je met de aanhangwagen rijdt. Indien gewenst kun je een aanhangwagen verzekeren met een speciale verzekering. Een verzekering voor een aanhangwagen is vooral handig wanneer de aanhanger een hoge dagwaarde heeft of onmisbaar is.

Voordelen van een aanhangwagen verzekering

Een aanhangwagen verzekeren is dus niet verplicht en in de meeste gevallen ook niet nodig. Heb je echter een dure aanhangwagen gekocht die zijn waarde goed behoudt? Dan is een aanhangwagen verzekering alsnog handig. Schade die jij bij anderen veroorzaakt, valt onder je WA-dekking, maar schade aan de aanhanger wordt niet vergoed. Door je aanhangwagen te verzekeren, wordt schade aan je eigen voertuig wél vergoed. Dure aanhangwagens worden ook regelmatig gestolen. Met een extra verzekering weet je zeker dat je, bijvoorbeeld bij schade door diefstal, brand, en natuurgeweld, ook wordt betaald. Heb je een dure aanhangwagen gekocht voor werk? Dan is je aanhangwagen verzekeren ook verstandig. Zo weet je zeker dat je je werkzaamheden altijd kunt uitvoeren!

Aanhangwagen verzekeren en overige autoverzekeringen van Allianz Direct

Allianz Direct is een online verzekeraar. Onze verzekeringen komen altijd goed uit de test en scoren vooral op prijs-kwaliteitverhouding. Een autoverzekering afsluiten kan gemakkelijk online. Onder de WA-dekking van onze autoverzekering valt dus ook de schade die je met een aanhangwagen veroorzaakt. Heb je vragen over de verzekering van een aanhangwagen? Vraag dan een van onze adviseurs om advies. Zij kunnen adviseren of een extra verzekering handig is en leggen uit welke schade wordt gedekt door je autoverzekering. Met de autoverzekeringen van Allianz Direct is alles eenvoudig online te regelen. Daarnaast hebben alle verzekeringen een standaard eigen risico van €0,- en kun je ze dagelijks wijzigen of opzeggen. Moet de auto naar de garage voor een reparatie? Dan regelen wij vervangend vervoer!

Expert Ron Adams Allianz Direct

Expert Ron Adams

Ron is niet alleen Head of Marketing & Sales, maar hij verdiept zich ook in productinhoudelijke kennis op het gebied van auto- en woonverzekeringen. Daarom weet hij als expert de juiste informatie op tafel te leggen en nieuwe informatie van de juiste kennis en checks te voorzien. Bovenal heeft Ron altijd een antwoord op jouw vragen over de Autoverzekering en Woonverzekering van Allianz Direct. 

Familie loopt buiten

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.