Auto importeren uit Duitsland

Staat je import auto al op een Nederlands kenteken? Dan kun je deze verzekeren bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Alles wat je moet weten over een auto importeren. Hoe hoog zijn de kosten en wat moet je regelen voor succesvol importeren?

Buiten wandelende familie

Wil je een Duitse auto importeren? Dan kun je behoorlijk wat geld besparen op het kopen van een nieuw voertuig. Maar of het nu gaat om een tweedehandse auto of een nieuwe auto: voordat je invoert, wil je natuurlijk weten wat je precies kwijt bent. Ook is het belangrijk om te weten wat je moet regelen om een auto te kunnen importeren naar Nederland én wil je de juiste verzekering voor je Duitse auto. Bij Allianz Direct kun je pas terecht voor een autoverzekering als je import auto op een Nederlands kenteken staat. Voor die tijd zul je deze (tijdelijk) ergens anders moeten verzekeren. Heb je nog geen kenteken? Dan moet je even wachten met het afsluiten van een verzekering. 

Auto importeren uit Duitsland: de kosten

Een auto importeren uit Duitsland gaat geld kosten. Je betaalt namelijk kosten bij de douane en de RDW. Naast het feit dat je de rest-BPM en eventuele brandstofkosten betaalt, ben je ook ongeveer €40,- kwijt om de kentekenplaten te produceren. De laatste kostenpost waar je rekening mee moet houden, is de RDW-leges en -tenaamstelling. Je mag in Nederland niet rijden in een auto die niet is goedgekeurd bij een RDW-station.

Een auto importeren uit Duitsland: scherpe premies

Een auto invoeren uit Duitsland gaat hand-in-hand met het afsluiten van een voordelige verzekering via Allianz Direct. Let op: dit kan dus wel pas als deze op een Nederlands kenteken staat. Heb je dit al geregeld? Dan kun je bij ons profiteren van:

  • Een eigen risico van €0,-
  • Een altijd opzegbare en te wijzigen verzekering;
  • Vervangend vervoer bij schade.

Import auto met Nederlands kenteken verzekeren bij Allianz Direct

De kosten voor een auto invoeren uit Duitsland? Die kan Allianz Direct helaas niet lager maken. Je kunt echter wel flink besparen door je autoverzekering af te sluiten via Allianz Direct. Wil je graag weten wat je aan verzekeringspremie betaalt als je Duitse import auto eenmaal een Nederlands kenteken heeft? Bereken wat je voor de verzekering kwijt bent eenvoudig online en sluit direct je verzekering af.

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.