Laatst bijgewerkt op: 20-02-2023

Auto kapot?

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • 24/7 directe hulp en service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Is je auto kapot en vraag je je af welke kosten de autoverzekering vergoedt? Allianz Direct geeft advies.

Man repareert auto

Heb je schade aan je auto en ben je verzekerd bij Allianz Direct? Check dan onze servicepagina om direct te zien wat je kunt doen.

Auto kapot, wat nu? Allianz Direct geeft advies

Wanneer je auto kapot is, moet je herstelreparaties laten uitvoeren zodat je voertuig weer naar behoren werkt. Het is verstandig om je wagen voldoende te verzekeren. Beschadigingen aan de auto ontstaan namelijk sneller dan je denkt. Van een kras in de lak tot een deuk of ergere problemen. Welke schade wordt bij jouw auto die kapot is vergoed? En welke autoverzekering past het beste bij jou? Allianz Direct geeft vakkundig advies.

De WA-verzekering bij een kapotte auto

Ieder voertuig in Nederland dient minstens WA-verzekerd te zijn. De WA-verzekering (of wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) keert enkel de schade uit die jij veroorzaakt met het voertuig bij anderen. Raakt jouw auto kapot door het ongeval? Dan is deze schade niet gedekt door de WA-verzekering. Uiteraard geldt ook dat als een andere automobilist met een WA-verzekering schade aan jouw auto veroorzaakt met zijn of haar voertuig, de verzekeraar de schade aan jouw voertuig vergoedt.

De dekking van een Beperkt Casco verzekering

Zoek je een verzekering waarbij meer schade aan je auto die kapot is wordt vergoed, dan is de Beperkt Casco een goede keuze. Bij deze verzekering is niet alleen schade aan andere auto's of personen gedekt, maar krijg je ook een vergoeding bij beschadigingen aan jouw voertuig door bijvoorbeeld inbraak, diefstal of storm. Daarnaast is bij deze verzekering ook de schade aan de ruiten gedekt.

De All Risk verzekering: de meest uitgebreide verzekering

Bij de All Risk verzekering ben je voor vrijwel alle schade aan je voertuig verzekerd, zelfs voor beschadigingen die je zelf aan je voertuig hebt veroorzaakt. Hierbij geldt echter wel dat je niet altijd een vergoeding krijgt als je auto kapot is. Als het bijvoorbeeld gaat om schade die is veroorzaakt door slecht onderhoud of slijtage is de kapotte auto niet gedekt door de verzekering.

Auto kapot, altijd schade claimen bij verzekeraar?

Wanneer je schade aan je auto hebt en dit claimt bij je verzekeraar, dan heeft dat gevolgen voor het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Bij het indienen van schade daalt namelijk de hoeveelheid schadevrije jaren. Dit leidt ertoe dat de premie voor je autoverzekering hoger wordt. Heeft je auto een klein krasje opgelopen? Dan is het veelal voordeliger om zelf de kosten voor reparatie te betalen. Bij veel schade dien je wel een claim in bij de autoverzekeraar.

Schade aan je auto en verzekerd bij Allianz Direct? 

Heb je schade aan je auto en ben je verzekerd bij Allianz Direct? Check dan onze servicepagina om direct te zien wat je kunt doen. Het meeste regel je makkelijk zelf in Mijn Account. De vergoeding bij schade hangt af van de dekking van je gekozen autoverzekering. Welke Allianz Direct autoverzekering je afsluit, hangt af van het soort auto dat je in je bezit hebt. Bij nieuwe wagens tot 6 jaar raden we een All Risk verzekering aan, terwijl bezitters van een auto die ouder dan 12 jaar is veelal voor een WA-verzekering kiezen. Benieuwd welke verzekering bij jouw auto past en welke schade bij onze autoverzekeringen vergoed wordt? Bekijk hier de voorwaarden en premies online.

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.

Was dit artikel nuttig?