Auto uit schorsing halen

Verzeker je auto als je 'm uit de schorsing haalt:

  • 24/7 directe hulp & service

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

De schorsing van een kenteken vervalt automatisch na de door jou gekozen schorsingsperiode. Wil je al eerder in je auto rijden? Dan kun je de schorsing gratis beëindigen.

Man thuis op telefoon

Waarom auto schorsen

Als je een auto voor een langere periode niet gebruikt, kan het handig zijn deze te schorsen. Dan hoef je niet te voldoen aan (financiële) voertuigverplichtingen zoals belasting, verzekering en APK-keuring. Je auto mag dan niet op de openbare weg staan en je mag er ook niet meer mee rijden.

RDW auto uit schorsing halen: zo werkt het

Voor het beëindigen van een schorsing moet je bij de RDW zijn. Je kunt dit online regelen met behulp van je DigiD. Je kunt de schorsing ook fysiek opheffen bij een van de grotere PostNL-kantoren. Neem dan alle delen van je kentekenbewijs óf je kentekencard (het nieuwe kentekenbewijs in creditcardformaat) mee, en een geldig legitimatiebewijs.

Auto voortijdig uit schorsing halen

Als je de schorsing binnen één maand na aanvang beëindigt, moet je alsnog motorrijtuigenbelasting betalen over de hele schorsingsperiode. Je krijgt in dat geval een naheffingsaanslag. Eindigt de schorsing binnen één maand omdat het motorrijtuig niet meer op jouw naam staat? Dan hoef je geen belasting te betalen.

Auto uit schorsing halen & APK keuring

Tijdens de schorsing van je auto mag je een APK keuring uit laten voeren. Je mag dan op de dag van de keuring naar de garage rijden en hoeft geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Je hoeft de keuring ook niet te melden. Er gelden wel andere verplichtingen:

  • Je auto moet minimaal WA verzekerd zijn
  • Je kiest voor de kortste route naar de garage
  • Je hebt de afspraakbevestiging van de garage op zak
  • Je geeft informatie van de keuring, zoals de datum van de afspraak en de naam van de garage, door aan de BelastingTelefoon Auto. Zo voorkom je een naheffingsaanslag.
Vrouw aan de telefoon

Heb je een WA autoverzekering nodig?

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht voor alle autorijders. Sluit direct deze basisdekking af en ga zonder zorgen de weg op.