Auto uitdeuken zonder spuiten

Lees hier wat de voordeligste reparatie technieken voor uitdeuken zijn.

Auto uitdeuken

Je hebt je auto geparkeerd en bij terugkomst zit er ineens een deuk in de portier van de auto. Herkenbaar? Vooral parkeerterreinen bij supermarkten, winkelcentra of parkeergarages zijn plekken waar je een groter risico loopt op een deuk. Vaak is de veroorzaker van de schade niet meer te vinden. Uitdeuken zonder spuiten is een kostenbesparende en milieuvriendelijke reparatiemethode om je auto weer mooi strak te krijgen. Deukjes kunnen uit het plaatwerk van de auto worden gehaald zonder dat dit opnieuw gespoten hoeft te worden. Hiermee voorkom je kleurverschil of lakfouten.

Uitdeuken en masseren

Bij een tikje tegen de bumper of een deuk in een deur of motorkap, kan een vakman vervelende schade uit het plaatwerk duwen of masseren en zo het deukje verwijderen. Deze reparatie is vaak voordelig, omdat je geen de- en montage en geen spuitkosten hebt. Je hoeft niet opnieuw te spuiten, dus dit is ook beter voor het milieu. De enige voorwaarden zijn dat de deuk bereikbaar is aan de achterkant, dat de lak nog heel is en dat de deuk niet te groot is.
Uitdeuken zonder dat de lak van de auto beschadigd wordt kan door:

  • Uitdeuken met ‘warme lucht’: de deuk wordt eerst heel warm gemaakt en daarna heel koud. Zo komt er een ander drukveld op de deuk waardoor deze ‘terugspringt’.
  • Uitdeuken door ‘lepelen’: de deuk wordt eruit geduwd.
  • Uitdeuken door ‘masseren’: de deuk springt terug.

Hoewel de handelingen simpel lijken, blijft uitdeuken vakwerk. Laat dit daarom over aan een Tophersteller. Een Tophersteller zorgt voor een snelle en uitstekende service en biedt 4 jaar garantie voor iedere verzekerde. Check ook deze korte video over het laten herstellen van schade

Uitdeuken verhalen op uw verzekering?

Ben je Volledig Casco verzekerd? Dan betaalt Allianz Direct de reparatiekosten voor uitdeuken. Toch is het in sommige situaties voordeliger om schades zoals een deuk in je auto zelf te betalen:

  • De schade kan niet verhaald kan worden op een tegenpartij.
  • De kosten van de schade zijn niet zo hoog.

Als de schade niet verhaald kan worden, bijvoorbeeld omdat de tegenpartij onbekend is, val je meerdere jaren terug in schadevrije jaren. Als je terugvalt in schadevrije jaren, is het soms voordeliger om kleine schades zelf te betalen. Twijfel je over het verhalen van de schade? Bereken dan wat de invloed is van schade op je premie.

Je auto goed verzekerd

Bij Allianz Direct heb je standaard geen eigen risico en krijg je altijd snelle hulp bij schade. Vergelijk je autoverzekering of bereken direct wat een autoverzekering van Allianz Direct voor jou kost. 

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe weet ik naar welke garage ik kan voor schadeherstel? © Allianz Direct
Koppel in auto lacht

Zelf kiezen waar je je auto repareert?

Neem dan de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze. Als je wilt, betalen wij de rekening rechtstreeks aan het herstelbedrijf.