Deukje verwijderen

Bij al onze verzekeringen:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Deukje in je auto? Dat is vervelend! Hieronder lees je wat de beste manier is om het deukje te verwijderen.

Deukje auto verwijderen

Een deuk in de auto is een veelvoorkomend probleem. Misschien zat je zelf niet goed op te letten – of wellicht heeft iemand anders wel per ongeluk tegen je auto aangezeten. En hoewel de meeste deuken geen kwaad kunnen, is het natuurlijk niet echt mooi. Een deuk in de auto wil je dan waarschijnlijk zo snel mogelijk laten verwijderen. Maar wat is de beste manier om een deukje te verwijderen? En in hoeverre worden deze kosten vergoed door je autoverzekering?

Laten uitdeuken óf de auto opnieuw laten spuiten?

De meest bekende manieren om een deukje te verwijderen? De auto uitdeuken of opnieuw laten spuiten. De auto opnieuw laten spuiten is echter een vrij prijzige reparatie die bovendien slecht is voor het milieu. Als de deuk niet al te groot en de lak nog heel is, kun je dan ook beter kiezen voor uitdeuken. Deze reparatie is voordeliger en geeft een strak en mooi resultaat.

Deukje verwijderen en kosten verhalen op autoverzekering?

Een deukje verwijderen en de kosten verhalen op uw autoverzekering is een optie als de schade niet op een eventuele tegenpartij verhaald kan worden. Hiervoor moet je echter wel volledig casco of allrisk verzekerd zijn. Daarnaast is het in sommige gevallen slimmer om de reparatie zelf te betalen. De kosten van een deukje verwijderen op je autoverzekering verhalen kan er namelijk toe leiden dat je terugvalt in je schadevrije jaren. Hierdoor ben je uiteindelijk meer geld kwijt. Voor meer informatie of bij twijfel kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice. Ook kun je online uitrekenen wat de invloed van het deukje verwijderen betekent voor je premie. Check ook eens onze video over schade en reparatie!

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Ik heb een deuk, hoe werkt de reparatie? © Allianz Direct
Koppel in auto lacht

Zelf kiezen waar je je auto repareert?

Neem dan de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze. Als je wilt, betalen wij de rekening rechtstreeks aan het herstelbedrijf.