Stelletje in de auto

Auto verzekeren op een andere naam

Mag dat?

Een auto verzekeren op naam van je partner

Er geldt in het algemeen één uitzondering voor het auto verzekeren op andere naam. Zo mag de auto op naam van de partner worden verzekerd. De verzekeringsmaatschappij stelt hierbij wel als voorwaarde dat de partner op hetzelfde adres woont als de kentekenhouder.

Autoverzekering op naam ouders

Voor jonge bestuurders is het afsluiten van een autoverzekering over het algemeen behoorlijk kostbaar. Dit komt doordat iemand met een jonge leeftijd nog weinig schadevrije jaren heeft opgebouwd. Hierdoor profiteert hij niet van de no claim-korting. Het komt daardoor voor dat een autoverzekering op naam van de ouders wordt afgesloten. Dit is echter niet toegestaan. Bovendien is het vanwege twee redenen niet aan te raden:

  • Het zorgt voor ernstige problemen bij een ongeval
  • Het is op de lange termijn duurder

Een auto verzekeren op andere naam levert problemen op bij schade

Als er schade ontstaat door een ongeval, levert een auto verzekeren op andere naam grote problemen op. In het geval van een ernstig verkeersongeval kan het politieonderzoek bijvoorbeeld belet worden doordat de auto op een andere naam is verzekerd. Ook kan de verzekeringsmaatschappij ervoor kiezen om geen vergoeding voor de schade uit te keren. In het geval van lichamelijk letsel betekent dit al snel een kostenpost van tienduizenden euro's. Tot slot kom je hierdoor op een zwarte lijst te staan. Je wordt immers gezien als een verzekeringsfraudeur. Hierdoor kan het vrij lastig worden om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Een auto verzekeren op andere naam is dus af te raden.

Auto verzekeren op andere naam: op lange termijn duurder

Ieder jaar dat je geen schade veroorzaakt met de auto, bouw je schadevrije jaren op bij de verzekering. Als je de autoverzekering op naam van de ouders afsluit, bouw je zelf geen schadevrije jaren op. Dit betekent dat je na vele jaren zonder schade te hebben gereden, nog altijd niets hebt opgebouwd bij een auto verzekeren op andere naam. Zodra je zelf een autoverzekering afsluit, moet je alsnog een hoge premie betalen. Het is daarom verstandig om zelf een autoverzekering af te sluiten. Doe nu je premieberekening bij Allianz Direct.

 

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in slechts 2 minuten en sluit direct af.

Bereken je premie
Man met laptop