Auto verzekeren op een andere naam

Als je je verzekert bij Allianz Direct:

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • 24/7 directe hulp en service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Twee vrouwen in auto

Een auto verzekeren op andere naam: niet zo voordelig als het lijkt

Veroorzaak jij schade en heb je jouw auto verzekerd op andere naam dan eigenaar? Dan kan het auto verzekeren op andere naam problemen opleveren. Zo kan de verzekeringsmaatschappij ervoor kiezen geen vergoeding uit te keren wanneer de autoverzekering auto op andere naam staat. Ook kun je op een zwarte lijst terechtkomen wanneer je ervoor gaat om een auto verzekeren die niet op mijn naam staat, waardoor je in de toekomst lastig een nieuwe autoverzekering af kunt sluiten. Daarnaast is auto verzekeren op andere naam duurder. Je betaalt misschien op het eerste gezicht minder premie bij het jouw autoverzekering op andere naam zetten, maar je bouwt geen schadevrije jaren op. Hierdoor ben je uiteindelijk meer kwijt wanneer je kiest voor auto verzekeren op andere naam dan eigenaar. Een auto verzekeren op andere naam heeft dus vooral nadelen.

Auto verzekeren op ouders naam

Een autoverzekering is voor jonge bestuurders meestal vrij prijzig: je hebt nog geen schadevrije jaren en betaalt vaak ook nog een extra toeslag. Het komt daardoor weleens voor dat jongeren een autoverzekering auto op andere naam afsluiten, door bijvoorbeeld hun auto verzekeren op ouders naam. Dit is echter niet zo handig: het kan zorgen voor problemen bij schade en op de lange termijn ben je duurder uit als je ervoor kiest een autoverzekering op andere naam zetten.

Auto verzekeren op andere naam: de autoverzekeringen van Allianz Direct

Wil je besparen op jouw autokosten? Kies dan niet voor auto verzekeren op andere naam, maar sluit een autoverzekering af bij Allianz Direct. De autoverzekeringen van Allianz Direct komen regelmatig als beste uit de test en hebben een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. Je betaalt maandelijks een scherpe premie en je hebt bij schade een standaard eigen risico van €0,-. Daarnaast kun je de verzekering dagelijks wijzigen en opzeggen. En ga je voor de reparatie van je auto naar een aangesloten hersteller? Dan zorgen wij gratis voor vervangend vervoer.

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.