Auto verzekeren op zaterdag?

Bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Zorg voor een goede voorbereiding

Vrouw in auto lacht

Heb je een andere auto gekocht en wil je je auto verzekeren op zaterdag? Het is niet bij elke verzekeraar mogelijk om in het weekend te bellen om een kentekenen meldcode door te geven. Een auto verzekeren in het weekend gaat dan ook net iets anders dan op een gewone werkdag. Wil jij je auto verzekeren op zaterdag? Lees onze praktische tips en bereid je goed voor.

Auto verzekeren in het weekend: hoe doe je dat?

Op zaterdag en zondag zijn de meeste verzekeringskantoren gesloten. Je mag niet zonder verzekering de weg op, dus wat kun je doen om toch veilig de weg op te gaan? Bij een lopende autoverzekering geef je eenvoudig een wijziging door in je digitale polis-map. Je geeft het kenteken en de meldcode door, waarna je direct een bevestiging ontvangt of je wijziging succesvol is doorgevoerd. Nog geen lopende autoverzekering? Dan bel je een verzekeraar die in het weekend open is óf je vraagt online een autoverzekering aan.

Tips bij je auto verzekeren op zaterdag

Bij telefonisch contact met een verzekeraar wordt een verzekering in het weekend – zonder bijzonderheden of afwijkingen – definitief geaccepteerd. Er kan ook sprake zijn van een voorlopige dekking. Hiermee wordt het risico tijdelijk geaccepteerd door een verzekeraar, maar kan de verzekering op een later tijdstip worden geweigerd op basis van aanvullende gegevens. Je krijgt veelal met een voorlopige dekking te maken bij het online je auto verzekeren op zaterdag.

Online je auto verzekeren op zaterdag

Je auto verzekeren in het weekend en nog geen lopende autoverzekering? Sluit dan je verzekering telefonisch af bij een verzekeraar die open is op zaterdag en/of zondag óf sluit je verzekering eenvoudig online af via een tussenpersoon of prijsvergelijker, zoals Independer. Je ontvangt voorlopige dekking, waarna je alsnog veilig en verzekerd de weg op mag – mét je nieuwe voertuig.

Allianz Direct autoverzekering

Ook je autoverzekering afsluiten?

Bij Allianz Direct verzeker je je auto in 3 minuten en kies je voor de meest gekozen autoverzekering op Independer!