Alles over autobanden repareren.

Een lekke band of schade aan je autoband? Lees hier wat je kunt doen om dit zo snel mogelijk te repareren.

autoband repareren

Vooral als je onderweg bent, is schade aan de autobanden lastig. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de autoband bewaard blijft, is snel een autoband repareren essentieel. Heeft een scherp voorwerp (schroef, spijker, glas) de staalgordel beschadigd? Dan kan dit gaan roesten. Na enige tijd vermindert de hechting met het rubbermengsel. Uiteindelijk kan dit leiden tot een scheuring van het loopvlak. Door tijdig een lek in de banden en velgen te constateren en de band te verwisselen, kan de expert de autoband repareren.

Niet doorrijden op een lekke band

Meestal ontstaat er schade aan je band omdat je door een scherp voorwerp bent gereden. Om de band eventueel nog te redden, is het noodzakelijk dat je niet verder rijdt op de band. Niet alleen vorm je in dat geval een gevaar voor de verkeersveiligheid, ook kan de band onherstelbaar beschadigd raken.

Band verwisselen met een reservewiel

Je kunt het beste de banden vervangen met een reservewiel. Ook als er nog lucht in de beschadigde band zit, is de banden vervangen de beste optie. Helaas is een reservewiel niet altijd in beschikbaar in nieuwere auto's. In dat geval is een reparatiekit een oplossing. Het uiteindelijke autoband repareren moet vervolgens door een garage uitgevoerd worden.

Wanneer een autoband repareren?

Laat je autoband direct repareren bij een garagebedrijf. Na een inspectie van de banden en velgen laat de expert je weten of de band nog te maken is. Gaat het om een beschadiging kleiner dan zes millimeter? Dan is de autoband vaak te repareren. De beschadiging dient dan wel in het loopvlak van de band aanwezig te zijn. Check ook eens deze korte video over het herstellen van schade

Wordt schade aan de autoband vergoed?

Schade door eigen schuld wordt niet altijd vergoed door Allianz Direct. Hieronder valt schade die is veroorzaakt door slijtage of ouderdom. Als je volledig casco bent verzekerd, heb je wél recht op schadevergoeding. Neem nu contact op met één van onze medewerkers om te vragen of je recht hebt op een vergoeding.

Meer tips over autobanden lees je hier.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe weet ik naar welke garage ik kan voor schadeherstel? © Allianz Direct
Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.