Autoruit vervangen

Verzeker je auto bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Een autoruit vervangen is vakmanschap. Daarom kunnen de kosten van ruitschade behoorlijk oplopen. Maar worden deze kosten eigenlijk vergoed door de autoverzekering? En kun je ook zelf een autoruit vervangen? Lees snel verder!

Vrouw achter het stuur

Wordt ruitschade vergoed?

Of ruitschade wordt vergoed, hangt af van welk soort autoverzekering je hebt. Zo wordt het vaak wél gedekt bij een beperkte casco- of volledige cascoverzekering, maar valt het niet onder de WA-dekking. Let er wel op dat een autoruit vervangen onder je eigen risico kan vallen. Daarnaast stelt je autoverzekering vaak bepaalde eisen en kan de autoruit alleen vervangen worden bij bepaalde garages. Bij twijfel of voor meer informatie kun je dan ook het beste even contact met onze klantenservice opnemen.

Autoruit vervangen en de kosten

Een autoruit vervangen en de kosten hiervan kunnen aardig oplopen als je het uit eigen zak moet betalen. Zo liggen de kosten van een voorruit vervangen vaak tussen de €200,- en €500,-. De precieze prijs voor een voorruit vervangen is afhankelijk van het merk, het type auto en de eventuele extra's. Een achterruit vervangen is over het algemeen iets goedkoper. De gemiddelde prijs voor een achterruit vervangen ligt dan ook rond de €100,-.

Zelf een autoruit vervangen?

Heb je ruitschade? Bekijk dan deze video om te weten wat je kunt doen. Een autoruit vervangen is vakmanschap. Het is daarom beter om deze klus uit te besteden aan een specialist als je het niet eerder hebt gedaan. Daarnaast krijg je bij een garage vaak garantie op je autoruit. Vraag bovendien altijd even advies aan een specialist. Soms is het niet nodig om de hele autoruit te vervangen en kan de schade ook met een eenvoudige (en goedkopere) reparatie gemaakt worden.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Ruitschade? Wij vertellen je graag wat je kunt doen. © Allianz Direct
Allianz Direct woonverzekering

Ook een woon­verzekering afsluiten?

Bij ons verzeker je nu ook je inboedel en/of je huis precies zoals jij dat wilt.