Autoverzekering voor jongeren afsluiten

Bij Allianz Direct:

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • 24/7 directe hulp en service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Vrouw bij motorkap auto

De beste autoverzekering voor jongeren

Heb je net je rijbewijs gehaald en je eerste eigen auto gekocht? Als je ook nog eens jonger bent dan 25 jaar, is het vinden van een geschikte autoverzekering voor jongeren lastig. Veel verzekeraars rekenen hoge premies en accepteren niet iedere aanvraag. Ben je zeventien jaar? Dan wordt het helemaal lastig. Slechts een kwart van de verzekeraars accepteren aanvragen van zeventienjarigen. Zorg dat je niet maandelijks teveel betaalt en kies de juiste autoverzekering voor jongeren.

Factoren van invloed op autoverzekering voor jongeren

De prijs van een jongeren autoverzekering wordt bepaald door verschillende factoren. Allereerst is er je leeftijd. Ben je jonger dan 25 jaar? Dan betaal je elke maand een extra bedrag bovenop de normale premie. Dit komt doordat bestuurders onder de 25 jaar vaker schade veroorzaken. De verzekering dekt zich met deze extra premie dus in. Daarnaast hebben ook het type auto en je woonplaats invloed op de premie voor een autoverzekering voor jongeren. Ben je op zoek naar een goedkope jongeren autoverzekering? Zorg dan in ieder geval dat je kiest voor een kleine auto met niet teveel vermogen. Hierdoor valt de premie van je autoverzekering voor jongeren lager uit.

Soorten autoverzekeringen voor jongeren

Er zijn drie soorten autoverzekeringen:

• WA
• Beperkt Casco
• All risk

Een WA-verzekering is wettelijk verplicht en de goedkoopste verzekering. Hierbij betaalt de verzekering alleen schade die jij bij anderen veroorzaakt. Wil je je maandelijkse premie zo laag mogelijk houden? Dan kun je het beste voor een WA-verzekering kiezen. Benieuwd naar het verschil tussen WA, Beperkt Casco en All Risk? In de video onderin leggen we je alles uit.

Jongeren autoverzekering bij Allianz Direct

Het kiezen van een goede autoverzekering voor jongeren kan best lastig zijn. Je wilt je maandlasten zo laag mogelijk houden, maar wel goed beschermd zijn. Gelukkig kun je bij Allianz Direct terecht voor betrouwbare autoverzekeringen. Met onze verzekeringen ga je altijd met een goed gevoel de weg op. Een goedkope jongeren autoverzekering die ook nog eens heel goed is. Zo regelen wij bij schade altijd vervangend vervoer. Ook zijn onze verzekeringen heel flexibel en kun je ze dagelijks wijzigen en opzeggen.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe kan ik mijn auto het beste verzekeren: WA, Beperkt Casco of All Risk? © Allianz Direct
Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.