Studenten autoverzekering?

Bij Allianz Direct:

  • Standaard 0,- Euro eigen risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Ben jij een beginnend bestuurder? Sluit dan een goede autoverzekering af! Bij ons:

Vrouw in de auto

Studenten autoverzekering

Voordat je met de auto de weg op gaat, moet deze verzekerd zijn met minimaal een WA-dekking. Wordt je in jouw onverzekerde auto aangehouden? Dan kun je op een flinke boete rekenen. Het kost je nog meer wanneer je onverzekerd een ongeluk veroorzaakt. Dan betaal je de schade uit je eigen zak. Er bestaan maar weinig verzekeraars die een speciale autoverzekering voor studenten aanbieden. Wel kun je voor een goedkope autoverzekering gaan. Deze verzekering heeft voor- en nadelen.

Goedkope autoverzekering student

De goedkoopste autoverzekering voor studenten die je kunt afsluiten is de WA autoverzekering. Daarmee ben je verzekerd voor schade aan derden. WA is ook meteen de meest beperkte verzekering. Met Beperkt Casco of All Risk heb je een uitgebreidere dekking.

Autoverzekering voor studenten

Verzekeraars kijken specifiek naar leeftijd als een student een autoverzekering wil afsluiten. Helaas worden studenten van jonger dan 21 of zelfs 25 jaar niet door alle verzekeringsmaatschappijen geaccepteerd. Ook betalen bestuurders tot 25 jaar vaak een premietoeslag. Beginnende bestuurders hebben nog weinig rijervaring en vormen om die reden een groter risico voor verzekeraars.

Autoverzekering voor studenten afsluiten

Het is slim om vóór je als student een autoverzekering afsluit, gebruik te maken van een autoverzekering vergelijker. Je komt er zo direct achter wat jouw persoonlijke behoeftes en wensen zijn. Hiervoor heb je gegevens nodig die je in de autopapieren kunt vinden. Houd die dus bij de hand, je hebt ze nodig bij het invullen. 

Acceptatie studenten autoverzekering

Heb je een autoverzekering gekozen? Mooi. Dan kijkt de verzekeringsmaatschappij of je geaccepteerd wordt. Dat kan even duren aangezien er naar verschillende factoren gekeken wordt zoals het type auto, het schadeverleden en eventuele aantekeningen.Bij Allianz Direct gebeurt de acceptatie direct online. Onze verzekeringen hebben een standaard eigen risico van €0 en bij schade regelen wij in veel gevallen vervangend vervoer: je komt dus nooit voor verrassingen te staan. Ook kun je de verzekering dagelijks wijzigen of opzeggen.

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.