Beginnend bestuurder Autoverzekering

Bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Ben jij een beginnend bestuurder? Sluit dan een goede autoverzekering af! Bij ons:

Vrouw in auto

Gefeliciteerd! Jij hebt dat felbegeerde rijbewijs in je zak. Nu nog een auto om in te rijden. Én een autoverzekering natuurlijk. Want zonder verzekering mag je niet met je auto de weg op. Sterker nog: je nieuwe auto mag niet eens onverzekerd voor je deur staan. Heb je geen verzekering afgesloten? Dan kun je een boete krijgen van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Autoverzekering beginner

Iedereen die zijn rijbewijs haalt, wordt de eerste vijf jaar als ‘beginnend bestuurder’ gezien. Voor autoverzekeraars ben je als beginnend bestuurder nog niet erg aantrekkelijk; je hebt weinig ervaring op de weg en vormt in hun ogen een groter risico. Je hebt nog niet de kans gehad om schadevrije jaren op te bouwen. Om die reden heb je vaak met een hogere premie te maken. Des te meer reden om autoverzekeringen goed te vergelijken, ze kunnen erg uiteenlopen qua kosten.

Autoverzekering beginnend bestuurder kiezen

Als beginnend bestuurder heb je waarschijnlijk nog niet veel kaas gegeten van autoverzekeringen. Dit zijn de verzekeringen waar je uit kunt kiezen:

1.     WA
2.     Beperkt Casco
3.     All Risk

In Nederland is het verplicht om je minimaal WA te verzekeren. Daarmee heb je de meest goedkope maar ook de meest beperkte verzekering te pakken. Met Beperkt Casco of All Risk heb je een uitgebreidere dekking. Over uitbreiding gesproken, je kunt ook kiezen voor aanvullende dekkingen zoals een Inzittenden-, Rechtsbijstand- of Pechhulpverzekering

Autoverzekering afsluiten

Om een autoverzekering te kiezen die bij jouw persoonlijke situatie en wensen past, kun je het beste gebruik maken van een autoverzekering vergelijker. Zorg dan dat je je autopapieren bij de hand hebt. Heb je een autoverzekering gekozen? Dan beoordeelt je verzekeringsmaatschappij of deze je accepteert (bij Allianz Direct gebeurt dit direct online). Dit doen ze op basis van de volgende factoren:

  • Type auto: als beginnend bestuurder van onder de 24 jaar kan het vermogen van je auto een criterium zijn. Ook kijkt de verzekeraar naar de aankoopprijs van de auto.
  • Schadeverleden: heb je in de afgelopen jaren schade gereden? Dan kan een verzekeraar ervoor kiezen je niet te accepteren. De schuldvraag speelt hierin geen rol.
  • Rijontzegging: als je ooit rijontzegging hebt gehad, kun je daar zo’n vijf jaar lang last van hebben bij het aanvragen van een nieuwe autoverzekering.
  • Eerdere opzegging: als jouw autoverzekering ooit door de verzekeraar is opgezegd, zal een volgende verzekeraar daar het fijne van willen weten.
  • Overig: een aantekening op je rijbewijs, een buitenlands rijbewijs of een strafrechtelijk verleden kunnen ook meespelen in het besluit van je verzekeraar.
Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.