Cabrio verzekering?

De voordelen van onze cabrio verzekering:

  • Verzekerd binnen 5 minuten

  • 24/7 Hulp en Service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Rijd je graag cabrio of heb je recent een cabrio aangeschaft? Lees verder voor onze tips en ga goed voorbereid én verzekerd op weg!

Moeder en dochter op skateboard

Cabrio verzekering

Zodra er lekker weer in aantocht is begint het te kriebelen: het is weer tijd om te rijden met je cabrio. Met je haren in de wind op een prachtige zomerse dag. Uit onderzoek is gebleken dat cabriorijders zich gelukkiger voelen dan bestuurders van een normale auto, maar zijn wel wat praktische zaken waar je op moet letten. Heb je bijvoorbeeld de juiste autoverzekering voor het rijden in een cabrio? Weet je waar je op moet letten bij het onderhoud van een cabriolet? En wat kan je het beste doen bij veranderende omstandigheden onderweg? Lees verder en kom erachter.

Je cabrio goed onderhouden

Een cabrio vraagt om ander onderhoud dan een gewone auto. Zo is het beter voor je cabrio als je deze in een carport of garage parkeert. Dit vermindert de kans op schade aan de kap en aan de auto. Je kunt beter niet onder een boom parkeren. Door vogels of vallende takken kan de cabrio beschadigd raken. Daarnaast is het belangrijk dat de auto uit de zon geparkeerd staat. De UV-stralen versnellen de veroudering van de kap.

Ook het reinigen van de cabriolet vergt speciale aandacht. Je kunt met je cabrio beter niet door de wasstraat rijden of deze met de hogedrukspuit reinigen. Dit kan het interieur en de stoffen kap (soft top) beschadigen. Het is beter dat je de kap van cabrio eerst reinigt met een stofzuiger. Vervolgens kan je de auto reinigen met lauw water en groene zeep. Dit beperkt beschadigingen van de soft top van de cabrio. Ook is het belangrijk dat je regelmatig de hydraulische vloeistof controleert. Dit wordt vaak vergeten, maar is erg belangrijk voor de werking van de kap.

Rijden met de cabriokap open

Als je een cabrio hebt, is er niets fijner dan het openen van de soft top. Het is echter niet altijd verstandig dit te doen. Als de kap van de cabrio nat is en je doet deze open, kan dit er voor zorgen dat deze krimpt bij het opdrogen. Als je op een zonnige dag in een cabrio rijdt, let dan op dat je geen zonnesteek krijgt. Vaak heb je door de wind niets in de gaten. Zorg dus dat je altijd een petje of sjaal in de auto hebt om je hoofd te beschermen.

Autoverzekering kosten bij aankoop cabrio

Autoverzekering kosten bij een cabrio worden bepaald aan de hand van een aantal factoren. Zo heeft bijvoorbeeld het bouwjaar van het desbetreffende voertuig invloed op de verzekeringspremie. Verder wordt er gekeken naar jouw leeftijd als bestuurder, de opgebouwde schadevrije jaren en de dekking die je kiest. Een beperkt cascodekking is bijvoorbeeld goedkoper dan een volledige cascodekking. Wat je keuze ook is: voor een cabrio verzekering zit je bij Allianz Direct helemaal goed.

Waarom een cabrio verzekering bij Allianz Direct?

Het afsluiten van een cabrio verzekering bij Allianz Direct levert je altijd voordelen op:

  • Je eigen risico bedraagt altijd €0,-
  • Je verzekering voor de cabrio kun je dagelijks wijzigen of opzeggen
  • Je bent, wanneer je cabrio schade heeft, bij Allianz Direct altijd verzekerd van vervangend vervoer
  • Je vindt bij Allianz Direct, naast een verzekering voor je cabrio, ook een passend aanbod woonverzekeringen

Dankzij een uitstekende dekking weet je zeker dat je cabrio optimaal verzekerd is tegen diefstal en andere vormen van schade. Zo geniet je bij mooi weer nog meer van een tour met je eigen cabrio. 

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe kan ik mijn auto het beste verzekeren: WA, Beperkt Casco of All Risk? © Allianz Direct
Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.