Dagwaarde autoverzekering

De autoverzekeringen van Allianz Direct:

 • Standaard €0,- Eigen Risico

 • Dagelijks wijzigen en opzeggen

 • Altijd vervangend vervoer bij schade

Wat is de dagwaarde van de auto en heeft deze invloed op de premie van je autoverzekering? Wij vertellen je er alles over.

Vrouw aan telefoon

Wat is de dagwaarde van je auto?

De dagwaarde is de waarde die je auto op dit moment heeft. Het laat zien wat het ongeveer kost om een vergelijkbare, vervangende auto aan te schaffen. Als je deze waarde wilt berekenen moet je rekening houden met deze zaken:

 • Leeftijd van de auto
 • Aantal gereden kilometers
 • Accessoires
 • Staat van onderhoud
 • Populariteit van het model

Dagwaarde auto berekenen niet alleen voor autoverzekering

Je dagwaarde alleen berekenen voor je autoverzekering? Nee hoor! Er zijn een aantal situaties waarbij dit belangrijk is:

 1. Je verkoopt je auto. Door de dagwaarde van de auto te berekenen heb je een richtlijn voor de verkoopprijs.
 2. Je wilt een auto kopen. Als je een auto bij een particulier aanschaft, betaal je meestal de dagwaarde. Koop je een auto bij een dealer of garage, betaal je vrijwel altijd een hoger bedrag dan de dagwaarde; de garage geeft vaak garantie en wil ook verdienen aan de verkoop.
 3. Je hebt schade aan je auto. Bij schade gebruiken verzekeraars soms de dagwaarde om de schadevergoeding te bepalen. Een schade-expert berekent dan hoeveel de auto waard was voordat de schade ontstond.
 4. De auto is total loss. Als je auto total loss is, stelt de schade-expert twee bedragen vast: de dagwaarde en de restwaarde. De dagwaarde is hierbij de waarde van de auto voordat het ongeval plaatsvond. De restwaarde is de waarde van de auto na het ongeval. De autoverzekeraar betaalt het verschil tussen deze waardes. Het bedrag dat over is, betaalt de opkoper van het 'wrak'.

De dagwaarde en je Allianz Direct autoverzekering

Heb je hulp nodig bij het berekenen van je dagwaarde of heb je schade en ben je benieuwd hoeveel je van ons vergoed krijgt? Neem dan online contact met ons op. Als het nodig is, schakelen wij een schade-expert in.

Vrouw ruikt buiten aan kruiden

Premie Alert: nooit meer te veel betalen

Niemand wil te veel betalen voor een autoverzekering. Als je je bij ons verzekert, krijg je daarom een gratis Premie Alert. Hiermee brengen we je op de hoogte als je kunt besparen.