Glasherstel

Ruitschade? Laat het direct repareren bij onze Glasherstellers

  • Standaard €0 Eigen Risico

  • 24/7 hulp en service

  • Betrouwbare ruitherstellers

Van een klein sterretje in je ruit tot een flinke barst of zelfs een ingeslagen ruit bij inbraak: het valt allemaal onder ruitschade. Wat je situatie ook is, het is altijd verstandig om hier direct naar te laten kijken.

Man met waarschuwingsdriehoek bij auto

Glasherstel bij Allianz Direct

Heb je ruitschade of schade aan glas aan je auto? Dan is het goed om te weten hoe je verzekerd bent en wat je kunt doen. Of je nou een klein sterretje in je ruit hebt, een flinke barst of zelfs een ingeslagen ruit; het valt allemaal onder ruitschade. Je laat je ruitschade repareren bij ons netwerk van Glasherstellers.

Ruitschade: hoe ben ik verzekerd?

Bij Allianz Direct ben je met de Beperkt Casco en All Risk autoverzekering verzekerd voor veel voorkomende ruitschade. Zo ben je verzekerd voor:

  • Reparatie van een gebroken of gebarsten ruit
  • Vervanging van een gebroken ruit
  • Schade door glasscherven

Putjes, krassen en vuil is niet vergoed. Ook vallen gebroken of gebarsten ruiten niet onder ruitschade wanneer je tegelijk ook andere schade aan je auto hebt. Heeft je auto een panorama- of schuifdak? Dan wordt een sterretje of breuk van de ruit ook behandeld als ruitschade.

Ben je All Risk verzekerd? Dan is je auto ook verzekerd tegen ruitschade die is ontstaan naar aanleiding van een aanrijding of van buiten komend onheil. Hou je er wel rekening mee dat dit van invloed kan zijn op jouw schadevrije jaren. Wanneer iemand anders de schade heeft veroorzaakt, doen we ons best om de schade te verhalen zodat het niet ten koste gaat van jouw schadevrije jaren.

Ruitschade herstellen bij Glashersteller

Om ruitschade te herstellen hoef je ons gelukkig niet te bellen. Ook hoef je hier geen melding van te maken in Mijn Account. Je regelt het herstel makkelijk zelf via onze Glasherstellers. Dit zijn betrouwbare ruitherstellers uit ons netwerk, waar we al jaren mee samenwerken. Zo heb jij je ruitschade snel en zorgeloos hersteld. Onze aangesloten herstellers zijn: Schadenet, Carglass en Autotaalglas.

Kosten ruitschade herstellen Glashersteller

Als je een Beperkt Casco of All Risk autoverzekering hebt, ben je verzekerd voor ruitschade. Laat je ruitschade bij een Glashersteller repareren en dan regelen wij de rest. Wij adviseren je gebruik te maken van onze Glasherstellers zodat je in ieder geval zo snel en goed mogelijk geholpen wordt.

  • Wil je de ruitschade laten herstellen bij een andere monteur of garage? Dat kan met de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze. Dan worden de kosten 100% vergoed als je de schade laat herstellen bij de merkdealer of een andere hersteller die is aangesloten bij BOVAG of FOCWA.
  • Heb je geen Vrije Reparatiekeuze, maar kies je er toch voor om je schade bij een andere garage of monteur te laten herstellen? Dan betaal je €500 eigen bijdrage voor een moneteur of garage die is aangesloten bij Bovag of Focwa. Is de monteur of garage hier niet bij aangesloten? Dan krijg je geen vergoeding.

Glashersteller Allianz Direct

Glasherstel is een netwerk van ruitherstellers waar wij al jaren mee samenwerken. Onze Glasherstellers zijn te vinden in heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt. Zo helpen wij jou zo snel mogelijk weer veilig de weg op – zonder zorgen. Ruit- en glasschade is al vervelend genoeg, met de Glasherstellers ben je zo weer geholpen. Ook hoef je je zo geen zorgen te maken over de kosten: laat je auto herstellen en wij regelen de rest.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.