Een must voor iedere automobilist!

Glasverzekering auto

Standaard bij onze Beperkt Casco- en All Risk verzekering:

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten.

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • 24/7 directe hulp & service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Vrouw achter het stuur

Meer dan 30% van alle claims bij verzekeraars hebben te maken met ruitschade – of het nu gaat om een sterretje, een ingetikt ruitje of ruitbreuk. Ruitschade komt vaak voor. Zorg dat je hier goed voor bent verzekerd en kijk naar de voorwaarden van jouw verzekeraar op het gebied van glasverzekering voor je auto.

Bij sommige verzekeraars heeft het laten repareren van ruitschade effect op je schadevrije jaren. Anderen rekenen je dit niet aan. Gezien ruitschade vaak voorkomt, is het een belangrijke factor bij het uitkiezen van een autoverzekering. Kies voor een verzekeraar met voordelige voorwaarden op het gebied van glasverzekering van je auto. Zo weet je zeker dat je niet achteraf wordt verrast met extra kosten. Heb je een auto met panorama dak of schuifdak? Informeer dan ook naar de voorwaarden bij schade. Soms gelden in dit geval namelijk andere voorwaarden.

Schade herstellen

Zie je een sterretje in je ruit? Laat deze dan zo snel mogelijk herstellen. Door dit op tijd aan te pakken, kun je ruitbreuk voorkomen. Een glasverzekering voor je auto betaalt deze kosten meestal zonder dat dit effect heeft op je schadevrije jaren. Het is voor de verzekeraar een klein bedrag en helpt duurdere schade voorkomen. Het is verstandig om altijd even te bellen met de glasverzekering van je auto voordat je langs de garage gaat. Sommige verzekeraars hebben contracten met een aantal garages: je krijgt schade dan alleen vergoed wanneer deze bij gecontracteerde garages wordt opgelost.

Glasverzekering auto bij Allianz Direct

De glasverzekering auto van Allianz Direct zit standaard bij onze Beperkt Casco- en allrisk-verzekeringen. Heb je een van deze verzekeringen? Dan kun je terecht bij gecontracteerde garages. Wil je liever zelf kiezen bij welke garage de schade wordt hersteld? Sluit dan een verzekering af met vrije reparatiekeuze. Voor deze aanvullende dekking betaal je maandelijks een klein bedrag, maar dan kun je zelf de garage kiezen. Bij autoverzekeringen van Allianz Direct kies je zelf je eigen risico. Dit geldt ook bij ruitschade: je komt dus nooit achteraf voor verrassingen te staan! 

Vrouw aan de telefoon

Ga jij voor een Beperkt Casco dekking?

De Beperkt Casco autoverzekering wordt ook wel WA-plus genoemd en dekt de meest voorkomende schades waar je zelf niets aan kunt doen. Benieuwd naar de voorwaarden?