Goedkope APK keuring

Ook een goedkope autoverzekering? Bij Allianz Direct geniet je van:

 • Standaard €0,- Eigen Risico

 • Dagelijks wijzigen en opzeggen

 • Altijd vervangend vervoer bij schade

Op zoek naar een goedkope APK keuring? Lees dan hieronder verder.

Goedkope APK keuring

De APK keuring (Algemene Periodieke Keuring) is verplicht in heel Europa en is bedoeld om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Waar vind je een goedkope APK keuring?

APK keuring goedkoop

Zes weken voor het aflopen van de APK op jouw voertuig krijg je bericht van de RDW. Hierna is het jouw eigen verantwoordelijkheid om de APK keuring uit te laten voeren. Er geldt geen vaste prijs voor een APK keuring. De kosten verschillen per garage en lopen uiteen van zo’n 19 tot 63 euro en soms zelfs meer. Het loont dus om van tevoren gedegen onderzoek te doen.

Daadwerkelijke prijs goedkope APK keuring

Wat zijn dan de verschillen? APK keuringen worden gecontroleerd door de RDW, dus op de kwaliteit mag je vertrouwen. Let wel op of een goedkope APK keuring niet wordt gebruikt om je binnen te halen voor het uitvoeren van aanvullend onderhoud of reparaties. Bespreek voorafgaand aan de keuring wat er gebeurt als de garage een mankement vindt: het beste is als ze je bellen om extra kosten te bespreken.

Wat kun je zelf doen voor een goedkope APK keuring?

Er zijn een aantal manier hoe je jouw auto goedkoop door de APK keuring krijgt:

 • Zorg dat je je auto voor de keuring van buiten en binnen schoonmaakt.
  Dan voorkom je ergernis bij de keurmeester. Een schone auto duidt bovendien een beetje op een eigenaar die zuinig is op zijn spullen. Mocht er twijfel zijn over de staat van de auto, kan dit de twijfel wellicht wegnemen. 
 • Bekijk of je ruitenwissers nog heel zijn.
  Dit kan je heel makkelijk zelf. Gewoon even van de ruit tillen en langs het rubber gaan met je hand. 
 • Controleer ook alvast je banden en lampen.
  Doe dit eventueel met een bekende die er verstand van heeft.
 • Laat de APK keuring op tijd uitvoeren.
  Zo heb je na de keuring nog genoeg tijd om de goedkoopste garage voor eventuele reparaties te vinden of tweedehands onderdelen te zoeken.

Steekproef APK keuring

De RDW doet steekproeven om te bepalen of APK keuringen goed zijn uitgevoerd. Als jouw auto wordt geselecteerd, ben je verplicht hieraan mee te werken. Er staat dan binnen 1,5 uur een APK-controleur van de RDW voor de deur om de controle uit te voeren.

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.