Goedkoop autorijden

Ook een goedkope autoverzekering? Bij Allianz Direct geniet je van:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Wil je goedkoop autorijden? Je leest hieronder hoe je dat doet.

Goedkoop autorijden

Goedkoop autorijden: hoe doe je dat? Er bestaan verschillende manieren om voordelig auto te rijden. Je let bijvoorbeeld op de verzekering of je kiest voor een elektrische auto. Maar wat is nu de goedkoopste manier van autorijden?

Goedkoop autorijden doe je zo

Autorijden is duur. Het begint al bij de aanschaf. Zelfs een goedkope auto kost vaak een paar duizend euro. Daarnaast moet je rekening houden met maandelijkse kosten voor wegenbelasting, autoverzekering, benzine, afschrijving en onderhoud. Ook is het interessant om te kijken naar het vebruik van je auto en het energielabel. Gelukkig zijn er manieren om deze kosten zo laag mogelijk te houden.

Voordelig auto rijden

Tip één: schaf de juiste auto aan. Je wilt een goedkope auto, maar niet jaarlijks duizenden euro's aan onderhoudskosten uitgeven. Koop daarom een tweedehands auto bij een erkende garage óf neem iemand mee met verstand van auto's. Dan is de kans kleiner dat je een goedkope auto koopt met hoge onderhoudskosten.

Goedkoop elektrisch rijden

Elektrische auto’s zijn meestal duurder in de aanschaf dan ‘gewone’ auto’s met een brandstofmotor. Ze zijn er helaas nog niet veel tweedehands, omdat ze relatief nieuw zijn. Wel slijt de motor minder snel en zijn er minder onderhoudsbeurten nodig. Ook betaal je geen of minder wegenbelasting voor een elektrische auto. Elektrisch rijden is dus vaak duurder in de aanschaf, maar goedkoper in het onderhoud en het gebruik.

Goedkoopste manier van auto rijden

Naast de aanschaf van een goedkope auto kun je ook besparen op de maandlasten. Allereerst is er de wegenbelasting. Kies voor een kleine benzineauto om de wegenbelasting zo laag mogelijk te houden. De belangrijkste besparing kun je echter doen op de autoverzekering. Er zijn veel verschillende verzekeraars en diverse verzekeringen. Zoek dus goed naar een verzekering die bij jou past.

Goedkope autoverzekering

Wil je een goedkope autoverzekering? Dan kom je meestal uit bij WA. Deze verzekering is wettelijk verplicht en dekt schade die jij bij anderen veroorzaakt. Wil je meer dekking? Dan kom je bijvoorbeeld uit bij All Risk. Wil je goedkoop autorijden? Let dan goed op de extra voorwaarden. De goedkoopste optie is niet altijd de beste.

Goedkoop autorijden met Allianz Direct

Allianz Direct is een goede keuze op het gebied van goede en betaalbare verzekeringen. De premie is soms iets hoger dan bij echte budgetverzekeraars, maar dit wordt altijd ruimschoots goedgemaakt met extra services. Zo heb je bij de autoverzekeringen van Allianz Direct een standaard eigen risico van €0,-. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je bij schade opeens een deel van het bedrag moet betalen. Daarnaast regelt Allianz Direct bij schade in veel gevallen vervangend vervoer. Benieuwd wat dat per maand kost? Bereken je premie binnen 20 seconden online

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.