Man buiten speelt voetbal

Goedkoop autorijden

Autorijden is duur. Dat weten we allemaal. Allereerst heb je een flinke smak geld nodig voor de aankoop van een auto. Zelfs een goedkope auto kost vaak een paar duizend euro. Ook moet je rekening houden met maandelijkse kosten voor wegenbelasting, autoverzekering, benzine, afschrijving en onderhoud. Gelukkig zijn er manieren om deze kosten zo laag mogelijk te houden. Hierdoor is het voor meer mensen haalbaar een auto te bezitten. Onze eerste tip is het aanschaffen van de juiste auto. Je wil een goedkope auto, maar wil niet jaarlijks duizenden euro's aan onderhoudskosten. Koop daarom een tweedehands auto bij een erkende garage óf neem iemand mee met verstand van auto's, dan is de kans kleiner dat je een goedkope auto koopt met hoge onderhoudskosten. Lees meer tips voor het kopen van een auto.

Goedkope autoverzekering

Naast de aanschaf van een goedkope auto kun je ook besparen op de maandlasten. Allereerst is er de wegenbelasting. Kies voor een kleine benzineauto om de wegenbelasting zo laag mogelijk te houden. De belangrijkste besparing kun je echter doen op de autoverzekering. Er zijn veel verschillende verzekeraars en diverse verzekeringen. Zoek dus goed naar een verzekering die bij jou past. Wil je een goedkope autoverzekering? Dan kom je meestal uit bij een WA-verzekering. Deze verzekering is wettelijk verplicht en dekt schade die jij bij anderen veroorzaakt. Wil je meer dekking? Dan kom je uit bij duurdere WA-plus- en allrisk-verzekeringen. Ga je goedkope autoverzekering vergelijken? Let dan vooral goed op de extra voorwaarden. Bij een goedkope autoverzekering vergelijken is de goedkoopste optie niet altijd de beste verzekering.

De autoverzekeringen van Allianz Direct

Allianz Direct is een goede keuze op het gebied van goede en betaalbare verzekeringen. De premie is vaak iets hoger dan bij echte budgetverzekeraars, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt met extra services. Zo heb je bij de autoverzekeringen van Allianz Direct een standaard eigen risico van €0,-. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je bij schade opeens een deel van het bedrag moet betalen. Daarnaast regelt Allianz Direct bij schade altijd vervangend vervoer. De ideale keuze voor iedereen met een goedkope auto. Kies voor de autoverzekering van Allianz Direct en ga (zelf)verzekerd met je goedkope auto de weg op. Uiteraard mag je bij vragen of behoefte aan advies contact opnemen met onze klantenservice.

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Bekijk onze Autoverzekeringen
Vrouw thuis met krant