Met hoeveel alcohol op rijden?

Met hoeveel alcohol op rijden? Met een drankje te veel op achter het stuur is niet verstandig. Allianz Direct over het alcohol promillage bij rijden.

Man rijden

Hoeveel alcohol bij het rijden toegestaan?

Na een gezellige avond met alcohol is het niet verstandig om achter het stuur te stappen. Niet alleen is je reactievermogen trager waardoor je ernstige ongelukken met je voertuigen kunt veroorzaken, ook bestaat er een kans op een enorme boete of het invorderen van je rijbewijs. Met hoeveel promille rijden is bovendien toegestaan volgens je autoverzekering? Allianz Direct geeft je meer informatie over met een hoeveelheid alcohol promillage rijden.

Met hoeveel promille rijden als beginnend bestuurder?

Ben je een beginnende bestuurder die korter dan 5 jaar over een rijbewijs beschikt? Met hoeveel alcohol is rijden dan nog toegestaan? Volgens de wet mag je met een alcohol promillage rijden van maximaal 0,2. Voor mannen geldt dat zij circa één glas bier, wijn of andere drank mogen drinken. Bij vrouwen is na ongeveer een half glas wijn, bier of andere drank de bovengrens van 0,2 promille bereikt.

Met welk alcohol promillage rijden als ervaren bestuurder?

Maar met hoeveel alcohol op rijden als je langer dan 5 jaar je rijbewijs hebt? In dat geval mag je met een alcohol promillage rijden van maximaal 0,5. Met hoeveel alcohol je rijden mag, hangt ervan af of je een man of een vrouw bent. Voor mannen geldt dat zij circa twee glazen bier, wijn of andere alcoholische drank kunnen nuttigen. Vrouwen mogen nog de weg op na 1 of 1,5 glas wijn, bier of andere drank.

De gevolgen van met een te hoog alcohol promillage rijden

Als de politie een vermoeden heeft van met een te hoog alcohol promillage rijden, voeren ze een alcoholcontrole door. Het kan hierbij gaan om een standaardcontrole, of onder meer als je een auto-ongeluk hebt veroorzaakt. Welke gevolgen met te veel promillage rijden heeft, hangt af van een aantal factoren. Ben je bijvoorbeeld eerder aangehouden met een te hoog alcohol promillage tijdens het rijden? Dan krijg je bij deze overtreding een boete, een taakstraf of wordt je rijbewijs voor een (on)bepaalde termijn ingenomen. Daarnaast is het opleggen van een educatieve maatregel veelvoorkomend, zoals de LEMA of EMA cursus.

Hoeveel promille rijden en de autoverzekering

Met hoeveel promille is rijden voor de autoverzekering toegestaan? Allianz Direct is hierover duidelijk: veroorzaak je een ongeluk en blijkt tijdens de controle dat je alcohol, drugs of medicijnen had ingenomen, dan ontvang je geen schadevergoeding. Weiger je mee te werken aan het onderzoek om te kijken met hoeveel promille je aan het rijden was? Dan keert de verzekeraar in veel gevallen ook niet uit. Voor de vraag met hoeveel promille je rijden mag, is het voor de verzekeraar belangrijk om te onthouden dat je vaak zelf voor de schade moet betalen. Meer weten over met hoeveel promille rijden? Bekijk dan meteen de voorwaarden van onze autoverzekering.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.