Koppel met ipad

Kenteken check eigenaar

Als je je verzekert bij Allianz Direct:
  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Een kenteken check eigenaar geeft je waardevolle informatie over de schadehistorie, het aantal eigenaren, de cataloguswaarde en het verbruik. Een kenteken opzoeken kan heel gemakkelijk via verschillende websites. Je vult het kenteken in en de informatie verschijnt binnen enkele seconden op je scherm. Hierdoor heb je een beter beeld van de staat van de auto en beschik je over waardevolle informatie die je kunt gebruiken bij prijsonderhandelingen. Twijfel je tussen twee auto's? Dan kan een kenteken checken je helpen met het maken van een keuze.

Kenteken check RDW

Er zijn veel websites waar je een kenteken kunt zoeken. Eén daarvan is de kenteken check van het RDW. Hier vind je algemene informatie over het verbruik, de APK, terugroepacties en een eventueel rijverbod. Staat de auto op jouw naam? Dan kun je inloggen met DigiD, het kenteken opzoeken en informatie bekijken over betaalde (wegen)belasting en eventuele boetes.

Veel mensen denken dat je met een kenteken check de eigenaar van een auto kunt achterhalen. Dit kan wel, maar het is in verband met privacywetgeving voor de meeste mensen niet mogelijk. Alleen medewerkers van de politie en het RDW kunnen met een kenteken check de eigenaar van een auto achterhalen. Wil je meer weten over de historie, dan kan dit dus niet met een RDW kenteken check eigenaar en moet je dit zelf navragen bij de verkoper.

Kenteken checken voor je autoverzekering

Een kenteken check eigenaar is niet alleen handig voor de schadegeschiedenis: je kunt het kenteken ook gebruiken voor het kiezen van de beste autoverzekering. Kenteken check helpt je beter inschatten welke dekking jouw auto nodig heeft, dankzij gegevens over de onderhouds- en schadehistorie. Vervolgens kun je online en met het kenteken zoeken naar een passende verzekeraar. Kies bijvoorbeeld voor de autoverzekeringen van Allianz Direct. Onze autoverzekeringen komen regelmatig als beste uit de test op gebied van prijs en kwaliteit. Voor alle autoverzekeringen geldt een standaard eigen risico van €0,- en je kunt de verzekeringen dagelijks wijzigen of opzeggen.

Premie Alert: nooit meer te veel betalen

Niemand wil te veel betalen voor een autoverzekering. Als je je bij ons verzekert, krijg je daarom een gratis Premie Alert. Hiermee brengen we je op de hoogte als je kunt besparen.

Lees meer over Premie Alert
Vrouw ruikt buiten aan kruiden