Kenteken check eigenaar

Zo check je het kenteken!

Een kenteken check eigenaar geeft je waardevolle informatie over de schadehistorie, het aantal eigenaren, de cataloguswaarde en het verbruik. Goed om te doen dus! Je leest er hier alles over.

Vrouw lachend in auto

Een kenteken check eigenaar geeft je waardevolle informatie over de schadehistorie, het aantal eigenaren, de cataloguswaarde en het verbruik. Een kenteken opzoeken kan heel gemakkelijk via verschillende websites. Je vult het kenteken in en de informatie verschijnt binnen enkele seconden op je scherm. Hierdoor heb je een beter beeld van de staat van de auto en beschik je over waardevolle informatie die je kunt gebruiken bij prijsonderhandelingen. Twijfel je tussen twee auto's? Dan kan een kenteken checken je helpen met het maken van een keuze.

Kenteken check RDW

Er zijn veel websites waar je een kenteken kunt zoeken. Eén daarvan is de kenteken check van het RDW. Hier vind je algemene informatie over het verbruik, de APK, terugroepacties en een eventueel rijverbod. Staat de auto op jouw naam? Dan kun je inloggen met DigiD, het kenteken opzoeken en informatie bekijken over betaalde (wegen)belasting en eventuele boetes.

Veel mensen denken dat je met een kenteken check de eigenaar van een auto kunt achterhalen. Dit kan wel, maar het is in verband met privacywetgeving voor de meeste mensen niet mogelijk. Alleen medewerkers van de politie en het RDW kunnen met een kenteken check de eigenaar van een auto achterhalen. Wil je meer weten over de historie, dan kan dit dus niet met een RDW kenteken check eigenaar en moet je dit zelf navragen bij de verkoper.

Kenteken checken voor je autoverzekering

Een kenteken check eigenaar is niet alleen handig voor de schadegeschiedenis: je kunt het kenteken ook gebruiken voor het kiezen van de beste autoverzekering. Kenteken check helpt je beter inschatten welke dekking jouw auto nodig heeft, dankzij gegevens over de onderhouds- en schadehistorie. Vervolgens kun je online en met het kenteken zoeken naar een passende verzekeraar. Kies bijvoorbeeld voor de autoverzekeringen van Allianz Direct. Onze autoverzekeringen komen regelmatig als beste uit de test op gebied van prijs en kwaliteit. Voor alle autoverzekeringen kies je zelf het eigen risico, maar je kunt natuurlijk ook €0 kiezen. Verder kun je rekenen op 24/7 directe hulp en service en krijg je altijd vervangend vervoer bij schade.

Een mooi compliment

Onze klanten beoordelen ons met 4 sterren op Independer (27.065 reviews op 8 september 2023).

Independer
  • Een goede verzekering

  Een goede autoverzekering voor een goede prijs. Hiermee is je auto voor praktisch alle schade en diefstal verzekerd.

  • Prima

  Prima verzekering, online is van alles te bereiken bij deze verzekeraar voor mij. 

  • Snel weer doorrijden

  De dienst die gebeld is door Allianz Direct heeft me redelijk snel geholpen en ik kon weer doorrijden.

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Was deze pagina nuttig?