Kilometer­verzekering

Bij al onze verzekeringen:

  • 24/7 directe hulp & service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Is een kilometerverzekering iets voor jou? Je leest het hier.

Kilometerverzekering auto

De kilometerverzekering bestaat sinds 2007 en is een autoverzekering waarbij de hoogte van je premie is gebaseerd op het aantal kilometer dat je rijdt. Deze verzekering is onderdeel van Nationale Nederlanden en vooral bedoeld voor automobilisten die af en toe de auto pakken en kleine stukjes rijden. Ben je weinig op de weg te vinden? Dan is de kans dat je schade veroorzaakt ook kleiner. De kilometerverzekering kan jou hierdoor een goedkope autoverzekering bieden. Er bestaan verschillende soorten km verzekering. Aan de hand van jouw situatie, wensen en behoefte kies je de verzekering die het beste bij je past.

Verschillende soorten kilometerverzekering

Wil je een kilometerverzekering afsluiten? Dan is het handig een aantal dingen voor jezelf op een rijtje te zetten. Allereerst is het belangrijk een schatting te maken van het aantal kilometers dat je maandelijks rijdt. Een km verzekering is namelijk alleen een voordelige keuze als je weinig kilometers maakt. Daarnaast moet je ook bepalen wat voor kilometerverzekering je nodig hebt. Je kunt namelijk kiezen uit de volgende dekkingen:

  •  WA-verzekering: dekt alleen schade die jij bij anderen veroorzaakt;
  •  WA-plus-dekking: dekt schade die jij veroorzaakt, diefstal, brand, natuurgeweld, et cetera;
  •  Allrisk-verzekering: dekt alle schade aan je eigen voertuig en aan de voertuigen van anderen.

Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig te kiezen voor allrisk-dekking. Voor auto's ouder dan zes jaar wordt meestal een WA-plus-verzekering aangeraden. Voor auto's ouder dan tien jaar óf auto's met een lage dagwaarde raden we een WA-verzekering aan. Schat het aantal kilometers dat je de komende tijd gaat rijden en betaal je autoverzekering per kilometer. Aan het einde van het jaar wordt je premie vergeleken met de werkelijk gereden kilometers en wordt je autoverzekering per kilometer verrekend.

De autoverzekeringen van Allianz Direct

Veel mensen kiezen voor een kilometerverzekering, omdat dit een voordelige keuze is. Wil je een voordelige autoverzekering, maar rij je net te veel voor een kilometerverzekering? Kies dan voor de autoverzekering van Allianz Direct: onze verzekeringen scoren altijd goed qua prijs-kwaliteitverhouding en hebben verschillende, voordelige voorwaarden.

Expert Ron Adams Allianz Direct

Expert Ron Adams

Ron is niet alleen Head of Marketing & Sales, maar hij verdiept zich ook in productinhoudelijke kennis op het gebied van auto- en woonverzekeringen. Daarom weet hij als expert de juiste informatie op tafel te leggen en nieuwe informatie van de juiste kennis en checks te voorzien. Bovenal heeft Ron altijd een antwoord op jouw vragen over de Autoverzekering en Woonverzekering van Allianz Direct. 

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.