Laatst bijgewerkt op: 20-02-2023

Hoe vervang je de koppelingscilinder?

Wanneer moet je de koppelingscilinder vervangen en wat zijn hiervan de kosten? Allianz Direct geeft je handige tips over je autoreparaties en de verzekering.

Gezin buiten auto

De koppelingscilinder vervangen van je voertuig

Heb je het gevoel dat op het moment dat je gas geeft de auto nauwelijks versnelt? In dat geval kan het nodig zijn om de koppelingscilinder te vervangen. De koppeling is een belangrijk onderdeel van je auto. Zorg daarom dat je de koppelingscilinder snel vervangt, aangezien je anders niet meer kunt schakelen. Allianz Direct geeft je advies over de kosten bij een koppelingscilinder vervangen.

Hoe merk je dat de koppelingscilinder vervangen moet worden?

Een van de belangrijkste manieren om erachter te komen of de koppelingscilinder vervangen moet worden, is door te controleren of de auto versnelt op het moment dat je gas geeft. Ook komt het voor dat de koppeling een piepend, ratelend of krakend geluid afgeeft bij het schakelen of wegrijden. Verder komt het voor dat de auto bij het wegrijden slipt of dat de auto langzaam van de plaats wegrijdt. Soms draait de motor een veel te hoog toerental of werkt de koppeling pas als je deze veel verder moet laten opkomen.

Voorkom de koppelingscilinder vervangen met deze tips

Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk de koppelingscilinder vervangen kunt uitstellen, geven we je een aantal handige adviezen:

  • Zorg ervoor dat je vanuit de eerste versnelling niet direct een flinke dosis gas geeft.
  • Wanneer de auto rolt, maak je in plaats van de eerste versnelling gebruik van de tweede versnelling.
  • Voorkom dat je met de voet op de koppeling blijft rijden.
  • Maak in de bocht zo min mogelijk gebruik van de koppeling.
  • Plaats je hand niet op de schakelpook. Door hierop langdurig druk uit te oefenen, slijten de onderdelen in de pook namelijk sneller. Dit kan ertoe leiden dat je sneller de versnellingsbak moet vervangen.

Kosten van een koppelingscilinder vervangen

Vraag je je af wat de kosten zijn van een koppelingscilinder vervangen? Het vervangen van de koppelingscilinder bedraagt tussen de €300 en €800. Bij het vervangen van de koppelingscilinder vervangt een monteur vaak de koppeling, de koppelingsplaten en de drukgroep. Ook de transmissieolie wordt door de specialist ververst. Verder kan de monteur direct andere auto-onderdelen repareren die aan vervanging toe zijn. Voorbeelden hiervan zijn de krukaskeerringen, het vliegwiel of de aandrijfaskeerringen. Zorg dat de garage je altijd op de hoogte houdt van de reparaties, zodat je meteen weet wat de kosten zijn van het vervangen van deze onderdelen.

Bespaar op de kosten met een voordelige autoverzekering

Het repareren van een auto kan behoorlijke kosten met zich meebrengen. Bespaar op de kosten voor je voertuig door een voordelige autoverzekering af te sluiten. Allianz Direct biedt drie scherp geprijsde autoverzekeringen aan: de WA, Beperkt Casco en All Risk autoverzekering. Bereken meteen je premie.

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Was dit artikel nuttig?