Kind veilig in riem in auto door moeder

3 augustus 2023

Meest betrouwbare automerken

Als je een auto koopt let je op verschillende dingen. De één wil een snelle auto, de ander wilt juist een auto met veel ruimte of een laag verbruik. Daarbij rijden ook steeds meer mensen liever elektrisch. Wat voor auto je ook zoekt, het laatste waar je op zit te wachten is pech onderweg of andere mankementen. De Consumentenbond doet ieder jaar onderzoek naar de betrouwbaarheid van automerken in Nederland. Op basis daarvan vind je hier de lijst van meest betrouwbare automerken, zodat jij een verstandige keuze kan maken!

De best presterende auto

De Consumentenbond heeft eind 2022 onderzoek* gedaan naar gemelde mankementen bij de verschillende automerken in Nederlanden. Hierbij onderzoeken zij hoeveel pech er het afgelopen jaar is voorgekomen en hoe ernstig de pech was – per automerk en type, bouwjaar en kilometerstand. In het onderzoek van vorig jaar kwam de Volkswagen Polo als beste uit de bus, maar wie wint dit jaar het predicaat van best presterende auto? Dat is de Mitsubishi ASX! Dit model uit 2022 scoort met een 9,3 het hoogst.

Het meest betrouwbare automerk

De Mitsubishi ASX is dus de best presterende auto, maar is Mitsubishi dan ook het meest betrouwbare automerk? Als we kijken naar de top 10, zien we Mitsubishi op plek 2 staan met een 8,4. Op nummer 1 staat Suzuki met als cijfer een 8,5! De nieuwere modellen van Suzuki, zoals de Celerio, Swift en Vitara scoren erg goed. Deze krijgen namelijk allemaal een 7,4 of hoger. De top 3 meest betrouwbare automerken is als volgt:

1. Suzuki (8,5)

2. Mitsubishi (8,4)

3. Subaru (8,3)

Betrouwbare automerken

De lijst van de top 10 betrouwbare automerken volgt met Toyota op plek 4. BMW, Honda en Mazda scoren gelijk op plek 5 en de top 10 wordt uiteindelijk afgesloten met Dacia en Skoda:

4. Toyota

5. BMW – Honda - Mazda

6. Kia - Lexus

7. Hyundai

8. Seat

9. Mercedes-Benz

10. Dacia – Skoda

Betrouwbaarheid vs. verkoopcijfers

In een ander artikel delen wij de top 10 meest verkochte auto’s van Nederland. Hier valt op dat de top 3 meest betrouwbare automerken niet eens in de top 10 meest verkochte auto’s staan. Mitsubishi, Suzuki en Subaru blijken in Nederland dus niet al te populair, terwijl deze merken juist zeer betrouwbare auto’s leveren. Het meest verkochte automerk in Nederland is Kia, die op plek 6 staat qua betrouwbaarheid. Sta je op het een punt een auto te kopen? Dan doe je er volgens de Consumentenbond goed aan om voor een Japans of Zuid-Koreaans automerk te kiezen. Dit advies is overigens al een tijd zo, want Japanse en Zuid-Koreaanse automerken staan al jaren in de top van meest betrouwbare automerken. Dit jaar zijn zelfs 9 van de 10 merken uit de top 10 Japans of Koreaans.

Minst betrouwbare automerk

Helemaal onderaan de lijst van betrouwbare automerken staat dit jaar de Renault (Grand) Scénic uit bouwjaar 2012-2015. Deze auto scoort in totaal een 1,0. Vorig jaar stond Tesla nog onderaan de lijst van betrouwbare automerken, maar dit automerk is in 2022 niet meegenomen in het onderzoek.

Betrouwbare hulp onderweg met Pechhulp

Het maakt niet uit welke auto je rijdt – als je pech hebt wil je snel hulp krijgen. Daarom sluit je je autoverzekering natuurlijk bij Allianz Direct af. Bij ons geniet je van een scherpe premie en goede voorwaarden. Rijd je in een minder betrouwbaar automerk, of sta je met pech langs de weg? Dan ben je blij met onze Pechhulp! Wij komen je dan direct helpen zodat jij weer verder kan.

 

* www.consumentenbond.nl 

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.

Was dit artikel nuttig?