Lakschade repareren

  • Standaard €0,- eigen risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Lakschade maakt je auto er niet mooier op en lakschade reparaties zijn prijzig. Wordt lakschade aan je auto vergoed? En bestaat er zoiets als een lakschade verzekering?

Autorijdende vrouw

Wordt een autolak reparatie vergoed?


Een autolak reparatie wordt vaak vergoed als je All Risk verzekerd bent. Ben je dit niet? Dan moet je in veel gevallen de kosten van de lakschade zelf betalen. De enige uitzondering is een situatie waarbij de lakschade is veroorzaakt door een ander en diegene deze kosten kan verhalen op zijn eigen verzekering. Dit kan dus alleen als je weet wie de lakschade heeft veroorzaakt en je dit niet zelf was. De kosten van lakschade repareren kunnen, als deze niet vergoed worden, al snel oplopen tot een paar honderd euro. Toch is het soms handig het zelf te betalen. Laat je de kosten door de verzekeraar betalen? Dan heb je namelijk grote kans dat je terugvalt in je schadevrije jaren. Hierdoor betaal je een hogere premie en ben je misschien op lange termijn meer geld kwijt. Twijfel je wat in jouw geval het handigst is? Chat dan met ons en wij kijken graag met je mee.

Zelf lakschade auto repareren

In sommige gevallen is het mogelijk om zelf de lakschade te repareren, dan heb je geen lakschade verzekering nodig. Wees wel voorzichtig. Op internet vind je meerdere handleidingen en tips om zelf een lakschade reparatie uit te voeren, maar deze zijn niet altijd goed voor je auto. Wij raden je aan om vooraf altijd professioneel advies in te winnen bij een autoschade-expert. Het zou zonde zijn als je de schade nog erger maakt doordat je niet kundig te werk gaat. 

Lakschade aan de auto voorkomen


Hoewel lakschade vaak ontstaat door een ongeluk of onhandigheid, zijn er wel degelijk een aantal dingen die je kunt doen om lakschade aan je auto te voorkomen. Zo kun je de lak een extra beschermlaag geven door de auto te wassen en te waxen, zo ontstaat er minder snel lakschade. Vooral vogelpoep moet je altijd zo snel mogelijk verwijderen, voordat het uitbijt in de lak en lelijke plekken veroorzaakt.

Koppel in auto lacht

Zelf kiezen waar je je auto repareert?

Neem dan de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze. Als je wilt, betalen wij de rekening rechtstreeks aan het herstelbedrijf.