Autorijdende vrouw

Lakschade repareren

  • checkmark

    Standaard 0,- Euro eigen risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

Alles wat je moet weten over lakschade.

Lakschade maakt je auto er nooit mooier op. Het is dan ook logisch dat je deze lakschade zo snel mogelijk wil repareren. Maar wordt dit eigenlijk wel vergoed? En waar moet je verder rekening mee houden?

Wordt een autolak reparatie vergoed?

Een autolak reparatie wordt vaak vergoed als je allrisk verzekerd bent. Ben je dit niet? Dan moet je in veel gevallen de kosten van de lakschade zelf betalen. De enige uitzondering is een situatie waarbij de lakschade is veroorzaakt door een ander en diegene deze kosten wel kan verhalen op zijn eigen verzekering. Dit kan dus alleen als je weet wie de lakschade heeft veroorzaakt en je dit niet zelf was. De kosten van lakschade repareren kunnen, als deze niet vergoed worden, oplopen tot een paar honderd euro.

Zelf lakschade repareren?

Soms is het mogelijk om zelf lakschade te repareren. Op internet vind je meerdere handleidingen en tips om zelf lakschade te repareren. Wel raden wij je aan om je altijd te laten informeren door een autoschade-expert. Het is immers zonde als de schade nog erger wordt doordat je niet kundig te werk gaat.

Lakschade aan de auto voorkomen

Hoewel lakschade vaak ontstaat door een ongeluk of onhandigheid, zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om zelf lakschade te voorkomen. Zo kun je door de auto te wassen en te waxen je lak een extra beschermlaag geven, waardoor er minder snel lakschade ontstaat. Hou er verder rekening mee dat je vogelpoep altijd zo snel mogelijk moet verwijderen, voordat het uitbijt in de lak en lelijke plekken veroorzaakt.

Zelf kiezen waar je je auto repareert?

Neem dan de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze. Als je wilt, betalen wij de rekening rechtstreeks aan het herstelbedrijf.

Ontdek Vrije Reparatiekeuze
Koppel in auto lacht