Overstappen van autoverzekering na een schade?

Schade zit in een klein hoekje. Hoe voorzichtig je ook rijdt, er kan zich altijd een onverwachte situatie voordoen. Wanneer kun je het beste overstappen van autoverzekering na schade?

Man met waarschuwingsbordje bij schade

Overstappen van autoverzekering? Makkelijk!

Overstappen naar een andere autoverzekering maakt het mogelijk om een betere polis af te sluiten tegen een voordeliger bedrag. Maar wanneer kun je overstappen van autoverzekering en hoe regel je dit zo eenvoudig mogelijk? Heb je een claim gemeld bij jouw verzekeraar in het verleden en wil je overstappen van autoverzekering na schade? We vertellen je graag meer.

Waarom overstappen van autoverzekering?

Hoe werkt overstappen van autoverzekering? En wanneer kun je overstappen van autoverzekering? Het antwoord op deze vragen hangt af van een aantal zaken. Ben je jonger of ouder dan 21 jaar? Niet alle autoverzekeraars accepteren aanvragen voor een verzekering van een bestuurder die jonger is dan 21. Wil je overstappen van autoverzekering met negatieve schadevrije jaren? Ook dan accepteren niet alle verzekeraars jouw aanvraag.

Succesvol overstappen van autoverzekering

Doorgaans meldt de nieuwe verzekeraar jouw huidige lopende verzekering af bij de overstap. Het is altijd verstandig om te kiezen voor het overstappen naar een andere autoverzekering als je bij een andere verzekeraar hetzelfde pakket kunt afnemen tegen een lagere premie. Kies dus indien mogelijk voor een verzekering met een mogelijkheid om dagelijks op te zeggen. Bij Allianz Direct kan dit én we helpen je ook nog bij het overstappen. Zo hebben we een hele handige opzegbrief die je hierbij kunt gebruiken. Download 'm op onze downloadpagina.

Let op bij het overstappen van autoverzekering na schade

Het overstappen autoverzekering met negatieve schadevrije jaren is in principe mogelijk bij een select aantal verzekeraars. Bij Allianz Direct kan dit bij -1 schadevrij jaar. Bij het aanvragen van het overstappen van autoverzekering dien je uiteraard de schadevrije jaren van de (toekomstige) bestuurder van de te verzekeren auto aan te geven. Verdere zaken waarop wordt gelet bij het overstappen van autoverzekering, zijn:

  • De leeftijd van de bestuurder;
  • De postcode en woonplaats van de bestuurder;
  • Het aantal schadejaren, zoals deze vermeld staan in Roy Data;
  • De oorzaak van de geclaimde schade(s).

Belangrijk bij het overstappen is dat je zeker weet dat de nieuwe maatschappij je accepteert en wat je nieuwe premie wordt. Als je je premie online berekent en 0 schadevrije jaren invult, wordt je daarna verrast door een premieverhoging of een beëindiging van de verzekering als je in de min stond. Denk bij negatieve schadevrije jaren dus goed na of het handig is om over te stappen.

Vrouw ruikt buiten aan kruiden

Premie Alert: nooit meer te veel betalen

Niemand wil te veel betalen voor een autoverzekering. Als je je bij ons verzekert, krijg je daarom een gratis Premie Alert. Hiermee brengen we je op de hoogte als je kunt besparen.