Koppel achter laptop

December 2022

Overstappen van autoverzekering: hier moet je op letten

Hoe vaak neem jij je autoverzekering onder de loep? Controleer jij elk jaar de verzekeringen van andere aanbieders om de beste deal te vinden – of check jij eigenlijk nooit je verzekering? Uit ons onderzoek* blijkt dat maar liefst 45% van de Nederlanders nooit overstapt van verzekering. Gemiddeld blijven Nederlanders zelfs 12,5 jaar bij hun verzekering zitten. Dat is best vreemd, want door elk jaar te checken en over te stappen kun je flink besparen. Zeker gezien de oplopende inflatie en energieprijzen die duurder worden, is het overstappen van autoverzekering een aanrader. Check dus niet alleen je zorgverzekering, maar pak direct je auto- en woonverzekeringen erbij. Daar bespaar je al gauw op!

Waarom zou ik overstappen?

Overstappen van autoverzekering klinkt misschien als veel gedoe – maar het is eigenlijk hartstikke simpel. Zeker met de opzegservice van Allianz Direct. Wij regelen de opzegging bij je huidige verzekeraar, zodat je soepel kunt overstappen naar ons. Misschien vraag je je nog af; “waarom zou ik overstappen?”. Goede vraag! Door autoverzekeringen te vergelijken – net als je zorg- of reisverzekering – ben je vaak een stuk goedkoper uit. 75% van de Nederlanders weet eigenlijk niet precies wat ze aan maandelijkse premie kwijt zijn, terwijl je hier tot wel €250 per jaar op kan besparen door de overstap naar Allianz Direct te maken.

Ons onderzoek** bevestigt dat mensen vaak om financiële redenen overstappen of hun autoverzekering veranderen. De meest genoemde reden om over te stappen is net als vorig jaar een betere prijs-kwaliteitverhouding bij een andere verzekeraar. De top 5 redenen is als volgt:

  1. Betere prijs-kwaliteitsverhouding (49%)
  2. Verzekering werd te duur (32%)
  3. Andere auto gekocht (22%)
  4. Ontevreden over de service (8%)
  5. Behoefte aan een andere dekking (7%)

De meest populaire autoverzekering is de All Risk-dekking, zo’n 54% van de Nederlanders is met deze complete autoverzekering verzekerd. Tegelijkertijd is slechts 14% van de Nederlanders zich goed bewust van wat de verzekering precies dekt. Dit laat zien dat Nederlanders die de meest complete dekking kiezen, soms niet eens weten wat er verzekerd is. Misschien is het dan een idee om de verzekering eens na te gaan – en wellicht de dekking te verlagen. Dat is een mooie kans om te besparen!

Oké, maar waar moet ik dan op letten bij het overstappen?

Niemand wil een dief van zijn eigen portemonnee zijn, maar aan de andere kant weet je misschien niet waar je moet beginnen met het vergelijkingsproces. Wij geven je daarom een paar handige tips.

  • Check regelmatig – bijvoorbeeld één keer per jaar, tegelijk met andere verzekeringen – of de verzekering die je hebt afgesloten nog steeds bij je past. Bekijk de premievoorwaarden en stel vast wat je precies krijgt voor je maandelijkse premie. Heb je bijvoorbeeld recht op vervangend vervoer bij schade? Of krijg je een gratis winterbandencheck? Welke schade wordt er vergoed bij een ongeval? Vergelijk dit met andere verzekeringen en bedenk wat voor jouw situatie de meest geschikte voorwaarden zijn. Misschien is overstappen voordeliger.
  • Vergeet je dekking niet! Check of de huidige gekozen dekking nog past bij de leeftijd en waarde van de auto. Over het algemeen wordt er een grens van 6 jaar gehanteerd – auto’s tot 6 jaar zijn vaak All Risk verzekerd. Tussen de 6 en 12 jaar wordt de Beperkt Casco-verzekering het vaakst gekozen. En voor auto’s ouder dan 12 jaar is dat de WA-verzekering. Leuk weetje: Independer heeft de autoverzekering van Allianz Direct uitgeroepen als Beste Keus 2022. Zo weet je dus zeker dat de keuze voor Allianz Direct een verstandige is!
  • Overstappen hoeft echt geen uren te duren. Bereken je premie al in 20 seconden bij ons en ontdek of je kunt besparen op je autoverzekering.
  • Als het aankomt op verzekeringen, houden we van gemak en overzicht. 84% van de Nederlanders heeft dan ook meerdere verzekeringen onder één dak. Bekijk eens of het voor jou ook interessant is om verzekeringen te bundelen. Allianz Direct biedt naast autoverzekeringen ook woonverzekeringen (inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekeringen) aan.
  • Iedere verzekeraar berekent op zijn eigen manier de premie. Anders dan veel verzekeraars baseren wij de premie niet alleen op het aantal schadevrije jaren; factoren zoals type auto, leeftijd en postcode spelen ook mee. Op die manier kunnen wij iedereen een individuele scherpe premie bieden.

Denk je eraan om over te stappen? Bekijk dan eens de autoverzekering van Allianz Direct. We leggen je graag uit waarom je bij ons moet zijn.

 

*Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met DirectResearch onder 1.106 respondenten van 18 jaar en ouder in het bezit van een rijbewijs, oktober 2022.

**De respondenten konden meerdere antwoorden selecteren, waardoor de opstelsom van de percentages hoger uitvalt dan 100 procent

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe werkt onze autoverzekering? © Allianz Direct
Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.