De remschijven vervangen: kosten?

Nu je hier toch bent: meteen een autoverzekering afsluiten?

  • 24/7 directe hulp & service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Man repareert auto

Wat de remschijven vervangen kosten bedragen, is mede afhankelijk van het type auto dat je rijdt. Het vervangen is een erg intense klus, waardoor het verstandig is om dit niet zelf te doen. Hetzelfde geldt voor het vervangen van een wiellager. Laat het in plaats daarvan over aan de vakman in de garage. Om je hier goed op voor te bereiden, geeft Allianz Direct je graag een kort overzicht van wat de remschijven vervangen kosten bedragen.

Dit zijn de kosten voor remschijven vervangen

De kosten voor remschijven vervangen liggen gemiddeld tussen de €300,- en €600,-. Let erop dat deze remschijven vervangen kosten alléén voor de remschijven aan de voorkant óf de remschijven aan de achterkant gelden. Om een ongelijke remwerking te voorkomen, is het belangrijk dat de linker- en de rechterkant op één as worden vervangen.

De geventileerde of massieve remschijven vervangen kosten zijn hetzelfde

Nu je weet wat de kosten remschijven vervangen bedragen, wordt het tijd om dieper in te gaan op het soort remschijven die verkrijgbaar zijn. Wist je dat er geventileerde én massieve remschijven op de markt zijn? In beide gevallen blijven de remschijven vervangen kosten hetzelfde. Vandaag de dag zie je eigenlijk alleen nog maar geventileerde remschijven: die zorgen voor een betere warmteafvoer. Wat de remschijven vervangen kosten precies bedragen, kan je garage je het beste vertellen.

Hou de remblokken en schijven vervangen kosten laag door het juiste onderhoud

Het is natuurlijk meer dan logisch dat je je remblokken en schijven vervangen kosten laag wil houden. Ooit ga je er echter niet aan ontkomen, bijvoorbeeld door langdurige slijtage. Door zuinig met je auto om te gaan, kun je de kosten voor remschijven vervangen voor een groot deel laag houden. Tijdig onderhoud kan hieraan bijdragen. Je schijven kunnen bijvoorbeeld kromtrekken door plotselinge temperatuurwisseling. Zelf kiezen waar je je remschijven laat repareren? Sluit dan een Autoverzekering af en kies voor de extra dekking Vrije Reparatiekeuze.

Vrouw met hond thuis leest

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.