Wiellager vervangen tips

Nu je hier toch bent: meteen een autoverzekering afsluiten?

  • 24/7 directe hulp & service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Man repareert auto

Je remmen zijn een van de meeste gebruikte onderdelen en worden hierdoor het meeste belast. Daardoor kan het zomaar eens een keer voorkomen dat je een wiellager moet vervangen. Zonder wiellagers kun je niet veilig de weg op, waardoor een spoedige reparatie natuurlijk erg belangrijk is. Wil je graag weten wat de wiellager vervangen kosten bedragen? De kosten wiellager vervangen worden hier uitvoerig besproken.

Een wiellager laten vervangen of zelf vervangen

Voordat er over de wiellager vervangen kosten wordt gesproken, is het natuurlijk wel handig te weten of je deze zelf kunt vervangen of het moet laten doen. Een wiellager vervangen kosten kunnen lager liggen als je dit zelf gaat doen. Het is in dat geval wel belangrijk dat de lager en de wielnaaf met bouten aan de fusee zijn bevestigd. Ook moet je een goede doe-het-zelver zijn om de kosten wiellager vervangen tot een minimum te kunnen beperken. Uiteraard kunt je er ook voor kiezen om een wiellager vervangen over te laten aan de vakmannen in de garage.

Wanneer wordt het tijd om een wiellager te vervangen?

Een wiellager vervangen wilt je pas laten doen wanneer het nodig is. Merk je een van deze symptomen op? Dan wordt het tijd om een wiellager te vervangen:

  • Abnormale bandenslijtage;
  • Trilling in het stuurwiel;
  • Een hoorbaar en 'trillend' geluid;

Voorkom dat het vervangen een hoge kostenpost gaat worden

Wat de kosten wiellager vervangen zijn, is mede afhankelijk van het type auto dat je hebt. Gemiddeld kun je uitgaan van €60,-, maar voor sommige auto’s kan een wiellager vervangen ook oplopen tot in de honderden euro’s. Daarom is het verstandig om van tevoren een autoverzekering met de juiste dekking af te sluiten bij Allianz Direct. Daarnaast kun je kiezen voor de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze. Zo weet je zeker dat de wiellager vervangen kosten niet als een hoge kostenpost uitvalt. 

Vrouw met hond thuis leest

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.