Koppel met ipad

De restwaarde van de auto berekenen

Als je je verzekert bij Allianz Direct:
  • checkmark

    Standaard €0,- Eigen Risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

Wat is precies de restwaarde van de auto?

De restwaarde van de auto is wat de wagen nog waard is na een ongeluk of na verloop van tijd. Als bij de restwaarde van de auto berekenen blijkt dat de waarde lager is dan de reparatiekosten, loont het niet om de schade te herstellen.

Wanneer is dit van belang?

Als er schade aan de auto is ontstaan, is de restwaarde van belang. Bij het vaststellen van de hoogte van de schadevergoeding, bekijkt de schade-expert de dagwaarde en de restwaarde van de auto.

De dagwaarde van de auto berekenen

De dagwaarde van de auto wordt door een aantal factoren bepaald. Zo houdt de expert rekening met de leeftijd van de auto, de populariteit van het merk, de kilometerstand en de gehele staat van de auto. De schade-expert let bijvoorbeeld op al aanwezige oude schade, de onderhoudshistorie en de roestvorming.

De restwaarde van de auto berekenen

Om de restwaarde van de auto te berekenen, schakelt een expert doorgaans een aantal opkopers in om te bieden op de auto. Het hoogste bod geldt hierbij als de restwaarde van de auto. In dat geval speelt het zeker een rol of de auto gewild is. Soms levert een auto meer op als schadeauto of als donorauto. Als het bijvoorbeeld gaat om een klassieker of een moeilijk verkrijgbare uitvoering van de wagen, kan de waarde door diverse onderdelen in de auto vermeerderen.

Meer informatie over de restwaarde van de auto?

Wil je meer te weten komen over hoe het berekenen van de restwaarde van de auto plaatsvindt? Of wil je dat een schade-expert ter plekke naar je wagen komt kijken voor de waarde? Neem dan nu contact op met één van onze medewerkers bij Allianz Direct. Wij staan je graag te woord!

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Bekijk onze Autoverzekeringen
Vrouw thuis met krant