Royementsverklaring

Royementsverklaring nodig? Dat regel je tegenwoordig zelf.

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • 24/7 hulp en service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Wanneer je overstapt naar een andere verzekeraar is het handig om je schadevrije jaren te checken. Zo kun jij je schadevrije jaren meenemen naar je nieuwe verzekeraar.

Royementsverklaring schadevrije jaren

Schadevrije jaren opvragen? Dat is verstandig als je op zoek bent naar een andere verzekeraar. Tot 2007 kreeg je bij beëindiging van je autoverzekering een royementsverklaring met daarop het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden. Sinds 2007 is dat niet meer aan de orde, maar worden het aantal schadevrije jaren digitaal aangeleverd bij Roy-data. Wanneer je overstapt naar een andere verzekeraar, kan die jouw schadevrije jaren bij Roy-data opvragen en in gebruik nemen. Je kunt zelf ook je schadevrije jaren inzien via www.seps.nl. Dit is een gratis dienst. Je royementsverklaring of schadevrije jaren opvragen bij je verzekeraar is dus niet meer aan de orde, verzekeraars geven deze niet meer af.

Ben je van plan om over te stappen van autoverzekering? Ontdek de goedkope premie en uitstekende voorwaarden bij Allianz Direct.

Het belang van schadevrije jaren

De hoeveelheid schadevrije jaren bepaalt uiteindelijk de hoogte van je verzekeringspremie. Je begint met het opbouwen van deze jaren zodra je een auto koopt en daarbij een passende verzekering afsluit. Bij beëindiging van je autoverzekering worden de jaren middels een royementsverklaring in Roy data gezet, een landelijke database voor verzekeraars. Een nieuwe verzekeraar kan zo eenvoudig Roy data raadplegen en de schadevrije jaren in gebruik nemen. Je kunt ook zelf je schadevrije jaren inzien via www.seps.nl.

Royementsverklaring of schadevrije jaren voor Allianz Direct

Een royementsverklaring opvragen is dus niet meer mogelijk, als je overstapt naar een autoverzekering bij Allianz Direct halen wij jouw schadevrije jaren uit Roy-data. Dat is zeker de moeite waard, want bij een verzekering van Allianz Direct geniet je van een aantal voordelen:

  • Je bent bij schade verzekerd van vervangend vervoer
  • 24/7 directe hulp en service
  • Meest gekozen autoverzekering op Independer
  • Je kunt, naast een autoverzekering, ook Woonverzekeringen en Reisverzekeringen afsluiten bij Allianz Direct

Schadevrije jaren inzien met de intentie om over te stappen naar Allianz Direct is daarmee een uitstekende keuze.

Met je royementsverklaring overstappen naar Allianz Direct

Met zowel een digitale als fysieke royementsverklaring ofwel jouw schadevrije jaren kun je dus eenvoudig je nieuwe verzekeringspremie berekenen bij Allianz Direct. Gebruik hiervoor de slimme tool op de site. Vul je leeftijd in, het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd én een aantal andere gegevens en zie direct wat je aan premie betaalt. Beëindig je autoverzekering bij je huidige verzekeraar en stap vervolgens over naar online autoverzekeraar Allianz Direct.

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.