Royementsverklaring schadevrije jaren

Royementsverklaring

Royementsverklaring nodig? Zo vraag je 'm op.
 • checkmark

  Standaard €0,- Eigen Risico

 • checkmark

  Dagelijks wijzigen en opzeggen

 • checkmark

  Altijd vervangend vervoer bij schade

Wanneer je overstapt naar een andere verzekeraar is het verstandig om je royementsverklaring op te vragen. Zo kun jij je schadevrije jaren meenemen naar je nieuwe verzekeraar.

Schadevrije jaren opvragen? Dat is verstandig als je op zoek bent naar een andere verzekeraar. Bij beëindiging van een autoverzekering ontvang je een royementsverklaring met daarop het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden. De royementsverklaring overhandig je vervolgens aan je nieuwe verzekeraar voor de opmaak van de verzekering. Ontdek de goedkope premie en uitstekende voorwaarden bij Allianz Direct.

Het belang van schadevrije jaren

De hoeveelheid schadevrije jaren bepaalt uiteindelijk de hoogte van je verzekeringspremie. Je begint met het opbouwen van deze jaren zodra je een auto koopt en daarbij een passende verzekering afsluit. Bij beëindiging van je autoverzekering worden de jaren middels een royementsverklaring in Roy data gezet, een landelijke database voor verzekeraars. Een nieuwe verzekeraar kan zo eenvoudig Roy data raadplegen en de schadevrije jaren in gebruik nemen. Je kunt ook zelf, tegen een klein bedrag, schadevrije jaren opvragen bij deze database.

Royementsverklaring opvragen voor Allianz Direct

Een royementsverklaring opvragen voor het onderbrengen van je autoverzekering bij Allianz Direct is zeker de moeite waard. Wat de voordelen zijn van een verzekering bij Allianz Direct?

 • Je eigen risico bedraagt altijd €0,-
 • Je bent bij schade verzekerd van vervangend vervoer
 • Je polis is dagelijks te wijzigen of op te zeggen
 • Je kunt, naast een autoverzekering, ook woonverzekeringen afsluiten bij Allianz Direct

Schadevrije jaren opvragen met de intentie om over te stappen naar Allianz Direct is daarmee een uitstekende keuze.

Met je royementsverklaring overstappen naar Allianz Direct

Met zowel een digitale als fysieke royementsverklaring kun je dus eenvoudig je nieuwe verzekeringspremie berekenen bij Allianz Direct. Gebruik hiervoor de slimme tool op de site. Vul je leeftijd in, het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd én een aantal andere gegevens en zie direct wat je aan premie betaalt. Beëindig je autoverzekering bij je huidige verzekeraar en stap vervolgens over naar online autoverzekeraar Allianz Direct.

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.

Bereken je premie
Man met laptop