De schadeverzekering voor inzittenden

Bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Vrienden bij het meer relaxen buiten

Schadeverzekering inzittenden

Wie een autoverzekering afsluit, krijgt de mogelijkheid zich extra te verzekeren met een schadeverzekering voor inzittenden. Deze verzekering dekt letselschade en schade aan bagage en kleding voor de bestuurder en eventuele passagiers.

Een schadeverzekering voor inzittenden is vooral handig in situaties waarin jij als bestuurder de schade veroorzaakt. In andere gevallen is de schade te verhalen op de WA-verzekering van de schuldige partij. Passagiers kunnen deze schade altijd vergoed krijgen, maar dit kan soms erg lang duren. Met een extra schadeverzekering voor inzittenden weet je zeker dat er snel een bedrag wordt uitgekeerd wanneer kosten worden gemaakt.

Is een schadeverzekering voor inzittenden nodig?

Veel mensen vragen zich af of een schadeverzekering voor inzittenden nodig is. Het is immers niet verplicht en je betaalt elke maand premie.

In de meeste gevallen is een schadeverzekering niet nodig. De kosten voor schade bij passagiers kunnen worden verhaald op de WA-verzekering van een van de betrokkenen. Zorgkosten vallen onder de zorgverzekering. Toch kan het handig zijn een schadeverzekering voor inzittenden af te sluiten – met name om de volgende redenen:

  • Je bent, als bestuurder die een ongeluk veroorzaakt, niet gedekt via je WA-verzekering. Wil je graag met een ontspannen gevoel de weg op? Dan kan een extra schadeverzekering prettig zijn.
  • Je krijgt, met een schadeverzekering voor inzittenden, een snellere afhandeling en uitkering bij schade. De afhandeling van een claim bij de autoverzekering kan soms jaren duren. Een schadeverzekering betaalt altijd direct uit bij schade. Hiervoor hoeft niet eerst uitgebreid onderzoek worden gedaan naar de oorzaak van het ongeval en de schuldvraag.

De schadeverzekering voor inzittenden van Allianz Direct

Sluit je een autoverzekering af bij Allianz Direct? Dan krijg je de mogelijkheid een schadeverzekering voor inzittenden af te sluiten. Met deze verzekering heb je extra zekerheid voor jezelf als bestuurder en eventuele passagiers. Ben je toch niet helemaal tevreden met de samenstelling van je autoverzekering? Je kunt de autoverzekeringen van Allianz Direct dagelijks wijzigen en opzeggen. Dit doe je eenvoudig in onze online omgeving.

Meer weten? In deze video hieronder leggen we je alle aanvullende verzekeringen uit. 

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Welke aanvullende dekkingen zijn er? © Allianz Direct
Vader met kids eet buiten

Anderen laten (mee)rijden in jouw auto?

Heb jij vaak bijrijders, word je weleens thuisgebracht in je eigen auto of leen je deze regelmatig uit? Dan is de Inzittendenverzekering voor jou geen overbodige luxe.